Nederlandse masterstudenten ontwikkelen beademingsapparatuur

Masterstudenten Technical Medicine van de TU Delft, onder leiding van prof. dr. ir. Jaap Harlaar, willen zo snel mogelijk een simpel en relatief goedkoop beademings­apparaat ontwikkelen.

Trefwoorden: #beademing, #beademingstoestel, #covid-19, #TU Delft

Lees verder

research

( Foto: iakovenko - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Deze groep studenten hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren, in het geval er een capaciteits­probleem ontstaat door een tekort aan beademingsapparatuur in de ziekenhuizen.

De studenten die zich op vrijwillige basis aan het initiatief OperationAIR hebben verbonden, werken momenteel aan de ontwerpeisen voor een snel te realiseren beademingsapparaat. Op basis van de ontwerpeisen wordt gewerkt aan een design.

Harlaar: ‘We staan nauw contact met intensivisten uit het LUMC en het Erasmus MC over de actuele situatie op de Intensive Care afdelingen. Daarnaast proberen we, ook met hulp van de TU Eindhoven, de verwachte groei van het aantal Corona patiënten en de bezettingsgraad op de IC in kaart te brengen. Ook werken we samen met verschillende bedrijven en instanties om de ontwikkeling van een beademingsapparaat te versnellen,’

Of het uiteindelijke prototype in productie genomen wordt en beschikbaar komt voor de zorg hangt echter nog af van veel factoren.