Radar is de betere ultrasoon !

VEGA vult haar portfolio niveausensoren aan met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaardmeetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Trefwoorden: #radar, #ultrasoon, #VEGA, #vegapuls

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met de introductie van de VEGAPULS-sensoren op basis van 80 GHz begon enkele jaren geleden een nieuw tijdperk in de radarmeettechniek. Dankzij precieze focussering van het zendsignaal zijn meet- en stoorsignalen beter te scheiden.

De meting wordt veel betrouwbaarder en eenvoudiger. Veel meetapplicaties die tot dan toe als onoplosbaar te boek stonden, konden daarmee worden gerealiseerd. Nu heeft VEGA haar portfolio aan radarsensoren met een nieuwe compacte serie instrumenten uitgebreid.

Deze serie is ook geschikt voor prijsgevoeligere toepassingen, zoals deze in de water- en afvalwaterbranche, of in hulpcircuits in de procesautomatisering, bijvoorbeeld. Hiertoe ontwikkelde VEGA speciaal een nieuwe radarmicrochip, die zich onderscheidt door een zeer klein formaat en een geringe energiebehoefte. Daarmee is een uiterst compacte radarsensor ontstaan.

Robuust, resistent en weersbestendig
De nieuwe serie VEGAPULS-instrumenten is geschikt voor vloeistoffen en stortgoederen. De sensoren komen in compacte uitvoering met schroefaansluiting of met vaste kabelaansluiting (IP68). De radarsensoren leveren betrouwbare meetwaarden onafhankelijk van externe omstandigheden zoals temperatuurschommelingen of verontreinigingen.

Als directe uitgangssignalen staan naar keuze 4…20 mA, HART, SDI-12 of Modbus ter beschikking. De VEGAPULS-serie instrumenten wordt aangevuld met de als optie leverbare VEGAMET-meetversterkers. Deze zijn uitgerust met een groot grafisch display waarop alle meetwaarden zichtbaar kunnen worden gemaakt.

Ook deze serie instrumenten werd speciaal afgestemd op de specifieke eisen in de water- en afvalwaterbranche. Zij maken een eenvoudige implementatie van pompbesturingen, flowmetingen in open goten en overvulbeveiligingen conform Vlarem mogelijk. Ter bescherming tegen weers-invloeden hebben de meetversterkers een weerbestendige veldbehuizing.

Zeer eenvoudige inbedrijfstelling dankzij draadloze instelling
Zowel de sensoren als de meetversterkers kunnen comfortabel via bluetooth op de smartphone of tablet worden ingesteld. Precies in zware omstandigheden of in Ex-zones worden de parametrering, weergave en diagnose daardoor aanzienlijk vergemakkelijkt.

De nieuwe serie VEGAPULS-radarinstrumenten vormt een echt alternatief voor de nog vaak toegepaste ultrasoonmeettechniek, dankzij de robuustheid, eenvoudige bediening en niet in het minst… de prijs.


www.vega.com/vegapuls