Belgische ICT-dienstverleners bundelen krachten

Computerland en NRB bundelen hun krachten met als doel hun dienstenaanbod uit te breiden om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten en aan de eisen van de digitale transformatie.

Trefwoorden: #Computerland, #digitalisering, #ICT, #NRB

Lees verder

Techniek

( Foto: Computerland )

ENGINEERINGNET.BE - De noodzaak van die digitale transformatie wordt ongetwijfeld versneld door de coronaviruscrisis en zal een sleutelelement zijn in het economisch herstel na de crisis.

Beide bedrijven willen samen één Belgische ICT-groep creëren, die ten dienste staat van de publieke organisaties en privébedrijven, en die de kritische massa en de expertise heeft om de internationale concurrentie aan te kunnen.

NRB wordt meerderheidsaandeelhouder van Computerland, waarbij deze laatste een aparte juridische entiteit blijft. Het management van het bedrijf blijft eveneens ongewijzigd.


ACHTERGROND
Computerland is een ICT-dienstverlener met hoofdkantoor in Alleur in de regio Luik en met kantoren in Gosselies en in het Groothertogdom Luxemburg. Het bedrijf realiseert een omzet van 31 miljoen euro en stelt meer dan 200 mensen tewerk.

De NRB Groep had een geconsolideerde omzet van 351 miljoen euro in 2019 en stelt meer dan 2.200 medewerkers tewerk. Hun missie is het leveren van optimale, end-to-end IT-oplossingen en -diensten in een nauwe, langetermijnsamenwerking met zijn klanten uit de publieke en private sector, om de technologische, economische en maatschappelijke digitale transformatie te vereenvoudigen.