• 16/03/2012

Open Manufacturing Campus in Turnhout is een feit

Met de Katholieke Hogeschool Kempen, de Strategische Projectenorganisatie Kempen en Philips als stichtende leden komt de OPEN campus in Turnhout een stap dichterbij.

Trefwoorden: #Katholieke Hogeschool Kempen, #OPEN campus, #Open Manufacturing Campus, #Philips, #Strategische Projectenorganisatie Kempen, #Turnhout

Lees verder

Nieuws

( Foto: OMC )

ENGINEERINGNET.BE -- De Open Manufacturing Campus (OMC) te Turnhout werd gecreëerd vanuit de visie om productie-gerelateerde bedrijven de kans te geven zich verder te ontwikkelen in een open samenwerkingsmodel.

Het doel is om de OMC Turnhout tot een ‘Factory of the Future’ om te vormen, om zo geavanceerde productietechnologie en de daarbij horende competenties duurzaam in de regio te verankeren.

De creatie van de OMC vzw is een eerste stap in een duurzame samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheid naar een ‘ecosysteem’ voor open innovatie op het vlak van hoogtechnologische productie.

De eerste bouwstenen voor een Open Manufacturing Campus werden in 2010 gelegd door Philips Turnhout.

De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij Kempen (IOK) bleek een belangrijke facilitator bij de opzet van dit project.

Eind 2011 vestigde Peira zich als eerste OMC bewoner op de terreinen van Philips Turnhout. Peira zal op de OMC ondermeer een geavanceerd in vivo meet-apparaat in productie nemen dat zal gebruikt worden bij kankeronderzoek; beide partners zullen hierbij kennis en resources uitwisselen.

“De komende jaren wil de OMC vzw een heel aantal extra bedrijven aantrekken en – naar het voorbeeld van de High Tech Campus in Eindhoven op het vlak van ontwikkeling - uitgroeien tot een ‘hotspot’ op het vlak van hoogtechnologische productie,” aldus Paul Peeters, OMC Projectdirecteur.

“OMC richt zich met name op productie(gerelateerde) bedrijven die Open Innovatie hoog in het vaandel dragen, en een meer dan gemiddelde groei ambiëren naar de toekomst toe. OMC bedrijven onderscheiden zich doordat ze actief samenwerkingsmogelijkheden zoeken en uitnutten met andere bewoners op de campus en in de regio.”


(GL)