Wallonië telt 6 Factories of the Future en 14 Ambassadors Made Different

Tijdens een door Digital Wallonia georganiseerde online persconferentie werden Jumo Automation en Alstom Belgium bekroond als nieuwe Factory of the Future. Daarmee telt Wallonië er nu 6.

Trefwoorden: #Agoria, #Alstom Belgium, #Factory of the Future, #Jumo Automation, #Made Different, #Sirris, #Thales Alenia Space

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Om uit te groeien tot een Fabriek van de Toekomst, moeten bedrijven zeven transformaties doorlopen volgens de methodologie die wordt gehanteerd in het kader van Made Different Digital Wallonia, een programma van Sirris en Agoria ter ondersteuning van de maakbedrijven.

Factories of the Future leveren klantspecifieke producten met een hoge toegevoegde waarde. Zij hebben de wendbaarheid om vlot in te spelen op een snel veranderende marktvraag.

Met een open geest voor nieuwe zakenmodellen zetten deze bedrijven volop in op gedigitaliseerde productieprocessen die ze maximaal benutten mét behoud van een sterke menselijke aanpak.

De huidige 6 Factories of the Futur zijn: Jumo Automation, Alstom Belgium, Valeo, AW Europe, Stas en JTEKT Torsen.

Daarnaast werd Thales Alenia Space uitgeroepen tot Made Different-Ambassadeurs. Ambassadeurs zijn bedrijven die innovatieve en baanbrekende initiatieven opzetten rond één of meer digitale en technologische transformaties. Zij hebben het potentieel om vrij snel Factories of the Future te worden.

Wallonië telt momenteel 14 Ambassadeurs: Thales Alenia Space, Lescav Aero, Menuiserie Riche, Design Stone, Belgium Coatings, Schmitz Digital Printing, Dumoulin Aero, Lasea, Atelier de l'Avenir, ACV Burnsen, Stabilame, Prayon, Emac en Mobic.


(logo: Made Different)

Meer over de nieuw verkozen bedrijven:
Jumo Automation
is een toonaangevende fabrikant van industriële sensoren en automatiseringsoplossingen. Het bedrijf levert totaaloplossingen om metingen uit te voeren, van sensoren tot volautomatische systemen voor het meten van o.a. temperatuur, druk, debieten, luchtvochtigheidsgraad,...

Alstom Belgium: hun twee excellence centres zijn pionier op het gebied van duurzame en slimme mobiliteitsoplossingen. Ze ontwikkelen spoorsignalisatietechnologie, tractiesystemen en hulpconverters.

Thales Alenia Space is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van elektronische apparatuur voor satellieten en draagraketten. Het bedrijf ontving een onderscheiding voor zijn uitmuntende prestaties binnen het transformatiedomein "Advanced Manufacturing Technologies".