Bob Voss wordt voorzitter Single Pair Ethernet commissie

De Ethernet Alliance heeft Bob Voss, senior principal engineer bij Panduit, aangesteld als voorzitter van de Single Pair Ethernet (SPE) subcommissie. SPE wordt een basis voor o.a. IIoT.

Trefwoorden: #Bob Voss, #ethernet alliance, #IIoT, #Industrie 4.0, #Single Pair Ethernet

Lees verder

Nieuws

( Foto: Panduit )

ENGINEERINGNET.BE - Deze SPE-subcommissie gaat een coherente roadmap ontwikkelen voor BASE-T1 Ethernet tot 1.000 meter, als nieuwe standaard voor het implementeren van hoge snelheid netwerkinfrastructuren binnen bedrijven en industriële omgevingen.

Deze ontwikkeling gaat ook de veiligheid van netwerken verbeteren door het vervangen van kwetsbare oude protocollen met robuuste IP-netwerken die alle data met een hogere snelheid over een langere afstand veilig kunnen verwerken.

Voss: "De afgelopen vijf jaar heeft Single Pair Ethernet in industriële omgevingen bewezen de benodigde capaciteit te kunnen leveren voor een robuuste netwerktopologie, die waarde toevoegt voor bedrijven."


Over Bob Voss
Hij zetelde de afgelopen jaren al in verschillende commissies voor het ontwikkelen van standaarden, waaronder de IEEE802.3, TIA TR42/TR60, IEC en NEMA. Hij is ook voorzitter van de ODVA Ethernet/IP Physical Layer SIG. Voss heeft zo'n 40 jaar ervaring in control engineering en industriële netwerkarchitecturen en is daardoor een expert op het gebied van industriële automatisering en het Internet of Things.


Lees over dit onderwerp ook dit interessant artikel uit Engineering Magazine:
Single Pair Ethernet komt er aan