Markus Steilemann wordt voorzitter van PlasticsEurope

Covestro CEO Markus Steilemann (50) is de nieuwe voorzitter van PlasticsEurope, de vereniging van kunststofproducenten in Europa. Hij volgt Javier Constante van Dow Chemical op.

Trefwoorden: #Covestro, #kunststofproducent, #PlasticsEurope

Lees verder

HR

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Steilemann wil het werk van PlasticsEurope nog meer richten op het bevorderen van duurzaamheid en in het bijzonder de circulaire economie.

Steilemann: "In het licht van de vele wereldwijde uitdagingen zijn kunststoffen van vitaal belang om een werkelijk duurzame toekomst te creëren en van circulaire economie de nieuwe leidraad te maken. Het is dan ook belangrijk dat we afval en materialen op het einde van hun leven terug inzetten als grondstof voor nieuwe producten.

Deze mogen in geen geval ongecontroleerd in het milieu terechtkomen. Bovendien is kunststof een bijzonder duurzaam materiaal dat zoveel mogelijk moet worden gebruikt. Zo kan onze industrie Europa helpen op haar weg naar duurzaamheid".

Naast zijn nieuwe functie bij PlasticsEurope werd hij onlangs ook verkozen tot vicevoorzitter van de Duitse sectorfederatie van de chemische industrie (VCI), is ook lid van de raad van bestuur van de European Chemical Industry Council (Cefic) en voorzitter van SusChem; het European Technology Platform for Sustainable Chemistry.


PlasticsEurope, met centra in Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan en Parijs, vertegenwoordigt een honderdtal bedrijven die meer dan 90% van de polymeren produceren in de 27 EU-lidstaten, alsook in Noorwegen, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.