Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Trefwoorden: #communicatiesystemen, #Gimv, #investering, #Televic

Lees verder

Techniek

( Foto: Televic )

ENGINEERINGNET.BE - Televic werd in 1946 opgericht als Belgische fabrikant van professionele radiosystemen. Sinds de overname door de huidige eigenaars in 1998 kende het bedrijf een spectaculaire groei en het business model werd telkens verfijnd en evolueerde mee met bluechip klanten.

Met een hoofdkantoor in België, belangrijke vestigingen in Duitsland, China en Bulgarije en een directe aanwezigheid in de USA, Frankrijk, India en de UK, heeft Televic actueel 950 medewerkers in dienst en realiseert het een omzet van ongeveer 130 miljoen euro.

Momenteel is het bedrijf actief in vier nichemarkten en ontwikkelt, produceert en implementeert onder meer communicatie- en controlesystemen in treinen en trams, communicatiesystemen voor de zorgsector (verpleegoproeping, toegangscontrole enz.), systemen voor gemodereerde vergaderingen en conferenties alsook multimedia- en e-learningoplossingen.

Naast organische groei ontwikkelde het zich vorig jaar verder tot een dominante speler in de wereld van de treinsector, via een overname van het Duitse GSP Sprachtechnologie.

Vandaag heeft Televic twee grote ambities: enerzijds lokaal nog meer aan marktaandeel winnen en anderzijds zijn internationale groei verder versterken. Gimv gelooft sterk in het groeipotentieel van de onderneming op basis van de onderliggende markttrends in sectoren waar digitale communicatietoepassingen de oplossing vormen tot heel wat uitdagingen.

De huidige aandeelhouders blijven aan boord en bewaren de meerderheid, de diversificatie van het aandeelhouderschap zal dit bedrijf een extra impuls geven om wereldwijd verder te groeien en zijn leidende rol in de sector te versterken.