AI-oplossing structureert en interpreteert digitale documenten

Paperbox, spin-off van Skyhaus, introduceert een nieuw document intelligence platform dat bedrijven ondersteunt in het structureren van alle documenten die ze dagelijks dienen te verwerken.

Trefwoorden: #AI modules, #algoritme, #banken, #BI, #classificeren, #data warehouse, #digitaliseren, #documenten, #extraheren, #logistiek, #ML 6, #natural language processing, #Paperbox, #platform, #robot, #Skyhaus

Lees verder

Techniek

( Foto: Paperbox )

ENGINEERINGNET.BE - Op basis van de inhoud slaagt Paperbox erin om documenten zoals facturen, transportdocumenten of contracten van elkaar te onderscheiden en te sorteren.

Ook maakt dit platform het mogelijk om data-elementen, zoals btw-nummer, productomschrijving en clausules, op een automatische manier te extraheren.

Zo draagt deze oplossing op continue basis bij tot significante tijd- en kostenefficiënties. Door de koppeling van Paperbox met documentmanagementsystemen zoals Microsoft SharePoint, worden er elke dag opnieuw nieuwe en waardevolle businessinzichten naar boven gebracht.

“Veel bedrijven in branches, zoals de logistieke en bankensector, hebben te kampen met een wildgroei aan documenten die veel tijd en budgetten opslorpt”, vertelt Maarten Callaert, ex-ML6 en Product Lead bij Paperbox.

“Jaarlijks stapelen duizenden tot miljoenen documenten, zoals facturen, schadeclaims, contracten en pv’s zich op, vaak ook in diverse talen. Medewerkers zien zo het bos door de bomen niet meer en gebeurtenissen zoals de brexit of COVID-19 hebben hierop allesbehalve een positieve impact.”

Daarom heeft de Gentse start-up Paperbox, spin-off van Skyhaus, het moederbedrijf van AI-specialist ML6, een enterprise document intelligence platform ontwikkeld dat alle bedrijfsdocumenten samenbrengt in één document data warehouse.

Het Software as a Service-platform bestaat uit drie modules: digitaliseren, classificeren en extraheren met behulp van natural language processing.

Elke detectie gebeurt met een bepaalde zekerheid. Wanneer die onder een drempel valt, kan de gebruiker tussenkomen om te bevestigen of corrigeren. Zo worden de algoritmes getraind en kan de gebruiker het platform afstellen op specifieke noden.

Functionaliteiten zoals het doorzoeken van documenten op allerlei gegevens leiden tot waardevolle inzichten voor doeleinden zoals BI/datawarehouse extraction, automatic document workflow management en robotic process automation.

Op die manier draagt de oplossing bij aan de ontwikkeling en het concurrentievermogen van het bedrijf.


Op de foto (v.l.n.r.): Oprichters Maarten Callaert en Stijn Decubber, Product Lead en Tech Lead.