‘Crisis Code Cracker’ helpt bedrijven aan actieplan

Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie, ontwikkelde deze tool die bedrijven in drie stappen een actieplan oplevert met concrete aanpak om crisisbestendig te worden.

Trefwoorden: #actieplan, #Brexit, #Ceo's 4 Climate, #Covid-19, #Crisis Code Cracker, #CRM Group, #digitalisering, #duurzaamheid, #globalisering, #industrie, #IT, #klimaatverandering, #Roland Maes, #Sirris, #technologie, #tool

Lees verder

nieuws

( Foto: Sirris )

ENGINEERINGNET.BE - Maart 2020 was een uppercut voor de economie. Covid-19 bracht een tsunami aan globale veranderingen met zich mee. Consumenten gingen zich anders gedragen en megatrends zoals digitalisering en de nood aan meer duurzaamheid zetten zich versneld door.

Veel bedrijven wisten even niet meer van welk hout pijlen maken, maar deze disruptieve tijden bieden ook kansen. Om de zaken anders aan te pakken, nieuwe producten te ontwikkelen, efficiënter en duurzamer te produceren of nieuwe businessmodellen te ontwikkelen.

Sirris heeft daarom de Crisis Code Cracker ontwikkeld, een grondige en pragmatische doorlichting van bedrijven die nagaat hoe ze crisisbestendig kunnen worden. Er is immers niet alleen de coronacrisis, maar ook de nakende Brexit, toegenomen concurrentie door globalisering en de klimaatverandering.

De Crisis Code Cracker helpt bedrijven om de keuzes op scherp te stellen, de juiste opties te kiezen en vervolgens met een concreet actieplan en realistische scenario’s aan de slag te gaan met innovatie.

Roland Maes van IT-dienstenbedrijf CRM Group stelt: “Wat we nu meemaken is uitzonderlijk, en het operationele vraagt alle aandacht. Nu denken aan de toekomst is voor ondernemers zoals wij niet evident."

"Door de Crisis Code Cracker hebben we een aantal pistes aangereikt gekregen die voor ons nuttig kunnen zijn in de toekomst. Concrete innovaties voor onze overkoepelende groep CRM Group en voor onze nieuwe business unit Ceo’s 4 Climate."

Dankzij een initiatief als de Crisis Code Cracker hoopt Sirris nog meer ondernemers te overtuigen van de noodzaak om open te innoveren, en samen met het collectief centrum en andere partners te werken aan een duurzame toekomst.

Het project wordt specifiek ondersteund door de POM West-Vlaanderen voor de West-Vlaamse bedrijven.


Voor meer info: Crisis Code Cracker