Databotpionier TeRoCo breidt activiteiten uit naar Frankrijk

De start-up zal zich ook in dit land voornamelijk richten op de sectoren waar het al vertrouwd mee is, zoals logistiek, marketing, de zorgsector en het verzekeringswezen.

Trefwoorden: #automatisering, #België, #databot, #Frankrijk, #Frankrijk, #implementatie, #logistiek, #Pascal Kemps, #repetitief, #Rijsel, #start-up, #systemen, #TeRoCo, #terugverdientijd, #virtuele assistent, #vrachtwagen, #zorg

Lees verder

Techniek

( Foto: TeRoCo )

ENGINEERINGNET.BE - TeRoCo is gespecialiseerd in de opleiding en implementatie van databots: virtuele assistenten die repetitieve taken kunnen overnemen en zo toelaten om systemen te automatiseren en zich met elkaar te integreren.

Met veel klanten die internationaal actief zijn en de aanwezigheid in België en Nederland past de expansie naar Frankrijk goed bij hun doel om te blijven groeien.

“We willen ons definitief lostrekken uit de Vlaamse klei. Frankrijk is een gigantische markt waar we veel opportuniteiten zien”, vertelt Pascal Kemps, mede-oprichter van TeRoCo.

”De Fransen lopen tegen dezelfde problemen aan als onze huidige Belgische en Nederlandse klanten”, zegt Pascal Kemps. “In de logistieke sector liggen de regelgevingen bijvoorbeeld allemaal vast in Europese of wereldwijde verdragen en afspraken. Het enige verschil tussen een vrachtwagen in België of een vrachtwagen in Frankrijk is de nummerplaat.”

Met een kantoor in Rijsel vestigt TeRoCo zich ook fysiek in Frankrijk. Het bedrijf voert namelijk de volledige implementatie van databots zelf uit. Hoewel dat grotendeels vanop afstand mogelijk is, speelt die fysieke aanwezigheid in Frankrijk een grote rol bij het langsgaan bij klanten om hen face-to-face in hun eigen taal van dienst te zijn.

De coronapandemie dwong bedrijven om zich te heruitvinden en om te gaan met een nieuwe economische realiteit. TeRoCo biedt met de implementatie van databots een snel, efficiënt en betaalbaar alternatief om te automatiseren.

Ook kennen databots een terugverdientijd van slechts een paar maanden. “Vele bedrijven zitten in een krappe budgettaire situatie en moeten zich tegelijk nog eens gaan heruitvinden."

"Ze moeten dus hun getalenteerde werknemers kunnen inzetten om daarover na te denken. Menselijke brainpower is cruciaal om snel te schakelen. Databots vormen de perfecte oplossing om die brainpower vrij te maken”, aldus Kemps.


Op de foto: Pascal Kemps en Johan Van den Bulck, Co-Founders van TeRoCo.