Evonik steunt chemie-onderwijs met Virtual Reality applicatie

Tijdens het Vlaams Congres van Leraars Wetenschappen zal Evonik de virtual reality (VR) app Cyber­Classroom­ToGo presenteren, waarmee virtueel experimenten uitgevoerd kunnen worden.

Trefwoorden: #app, #CyberClassroom_ToGo, #Evonik, #STEM, #Virtual Reality

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - De VR-app maakt het onder andere mogelijk om virtuele scheikundige experimenten uit te voeren, chemische reacties en verbindingen in real time te ervaren en intuïtief de basisprincipes van de theorie te leren.

Ivan Pelgrims, Afgevaardigd Bestuurder Evonik Antwerpen: “We hopen dat de workshop een eerste stap kan zijn naar een meer formele ingebruikname van de technologie via i-learn.vlaanderen, een project gesteund door de Vlaamse overheid.”

Het speciaal­chemie­bedrijf wil jong en oud in Vlaanderen introduceren in chemie, en hen warm maken voor een opleiding of carrière in veelgevraagde STEM-richtingen. Het hippe leersysteem Cyber-Classroom werd al in 2013 in Duitsland ontwikkeld en kreeg een vaste stek in Technopolis.

In de vorm van een app, ontwikkeld door VR-specialist Imsimity, speelt de Cyber-Classroom volledig in op de leefwereld van jongeren, die alles mobiel doen. De app is visueel sterk, interactief, leerijk en veilig. Naast een smaakmaker voor STEM-jongeren is dit een bijzonder handige tool voor leerkrachten, zeker nu live lesgeven omwille van coronamaatregelen beperkt wordt.

Als onderdeel van de standaard CyberClassroom VR-leeromgeving is de app geschikt als leerstation voor kennisoverdracht. De app (scan de QR-code om te installeren) kan gebruikt worden met een smartphone, die in een mobiele VR-bril (bijvoorbeeld Samsung GearVR of Google Cardboard) wordt geschoven.

Het spel kan via de app evengoed zonder VR-bril gespeeld worden door gebruik van de 'touchscreen'-functie op de smartphone of tablet, of via de 360° virtuele omgeving in de app.

AHCTERGROND
Het Vlaams Congres van Leraars Wetenschappen (30 januari) staat open voor alle leerkrachten wetenschappen en is netoverschrijdend. Het congres is een actie die wordt ondersteund binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap.

Met de medewerking van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (Departement Economie, Wetenschap en Innovatie), Universiteit Gent en onder de auspiciën van de verenigingen VOB-vzw, VeLeWe-vzw en VLA-vzw.


Klik hier voor meer informatie