Chemie-incubator BlueChem verwelkomt SGS Belgium

Start-ups en scale-ups in BlueChem krijgen van SGS Belgium (als zesde strategische partner) gespecialiseerd advies en ondersteuning op het vlak van milieu, veiligheid en gezondheid.

Trefwoorden: #Air Liquide, #analyse, #BASF, #BlueChem, #Borealis, #Catalisti, #certificering, #chemie-incubator, #controle, #ExxonMobil, #INEOS, #inspectie, #Port of Antwerp, #SAS, #SGS Belgium, #Vopak

Lees verder

Techniek

( Foto: esscenscia )

ENGINEERINGNET.BE - De veiligheid bevorderen, mogelijke risico’s reduceren en startende bedrijven helpen om de steeds complexere regelgeving correct toe te passen. Met die gezamenlijke ambitie hebben chemie-incubator BlueChem en SGS Belgium een samenwerkingsakkoord ondertekend.

Daarmee wordt SGS Belgium de zesde strategische partner van BlueChem, na BNP Paribas Fortis, Deloitte, Deloitte Legal, Port of Antwerp en SAS. SGS Belgium is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

Hiermee biedt BlueChem een veelzijdige service op maat. Jonge ondernemers in de chemie-incubator kunnen rekenen op gespecialiseerde dienstverlening op het vlak van financiering, innovatie, juridisch advies, data analytics en business development.

Het nieuwe partnerschap met SGS Belgium voegt daar nu ook een belangrijk veiligheids- en milieuaspect aan toe. Zo gaan innovatie, duurzaamheid en veiligheid in BlueChem hand in hand.

Johan Pype, Managing Director SGS Benelux: "Wij zien in BlueChem een beloftevolle strategische partner met dezelfde ambities op het gebied van duurzame chemie. We zijn verheugd dat BlueChem zich ontwikkelt in Antwerpen waar zowel de haven als de belangrijke chemiesector ook voor SGS (inter)nationaal al veel jaren erg belangrijk en toonaangevend zijn."

In BlueChem zijn intussen zeven ondernemingen actief: Arpadis, Calidris Bio, Creaflow, IBEVE, InOpSys, Peace of Meat en Triple Helix. Ze ontwikkelen er klimaatinnovaties en milieuvriendelijke producten en processen voor de circulaire economie en de duurzame chemie van de toekomst.

In samenwerking met Catalisti, de speerpuntcluster voor innovatie in chemie en kunststoffen, en partnerbedrijven Air Liquide, BASF, Borealis, ExxonMobil, INEOS en Vopak wil BlueChem deze duurzame technologieën sneller opschalen en succesvol toepassen op industriële schaal.