Mondmaskers met virusdodende coating gelanceerd

Dit nieuwste type betreft een chirurgisch mondmasker met een desinfecterend beschermlaagje van flinterdun citroenzuur dat 99,9% van viruspartikels uitschakelt, inclusief het coronavirus.

Trefwoorden: #chirurgisch mondmasker, #citroenzuur, #coating, #coronavirus, #COVID-19, #desinfecterend, #ECA Med, #Molecular Plasma Group, #mondmaskers, #virusdodend

Lees verder

Techniek

( Foto: ECA )

ENGINEERINGNET.BE - ECA, gespecialiseerd in autobekleding, startte vorig jaar onder de naam ECA Med met de productie van kwalitatief hoogwaardige chirurgische mondmaskers van het type II en IIR.

De fabrikant slaagde erin als een van de eerste de Europese EN14683: 2019 certificering alsook de ISO 9001 2015 norm te halen. ECA Med streeft naar een productiecapaciteit van 190 miljoen stuks per jaar.

Vandaag bouwt de fabrikant uit het Oost-Vlaamse Assenede zijn aanbod uit met desinfecterende mondmaskers van het type II en IIR. Daarvoor wordt een nieuwe lijn geïnstalleerd.

De technologie is ontwikkeld door de Belgisch-Luxemburgse Molecular Plasma Group. Op de buitenste laag van het mondmasker wordt een microscopisch laagje citroenzuur, een 100% natuurlijk product, aangebracht.

Dat beschermt de drager optimaal tegen virussen: 99,9% van de viruspartikels wordt bij contact met het behandelde oppervlak binnen enkele minuten geneutraliseerd. Dat geldt voor Covid-19 alsook voor andere virussen. De mondmaskers hebben dus ook na de pandemie nog nut.

Lode Garmyn, managing director ECA: “ECA Med is de enige fabrikant in Vlaanderen die deze innovatieve technologie kan uitrollen. Dit voedt onze ambitie om verder te groeien en ons internationaal nog sterker op de kaart te zetten.”

Er werken nu 50 werknemers aan mondmaskers bij ECA Med. Met een jaarlijkse capaciteit van 190 miljoen mondmaskers wil het bedrijf een van de grootste producenten van chirurgische mondmaskers in Europa worden.