Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Trefwoorden: #automatisering, #PLC, #Siemens, #SIMATIC S7-1200

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De kern van de starterkit is de SIMATIC S7-1200-controller, meer bepaald de 1214C DC/DC/DC variant. Een zeer betrouwbare PLC, waarmee u eenvoudige, maar veelzijdige automatiseringsoplossingen realiseert.

De controller biedt heel wat ingebouwde technologische functionaliteiten. Bovendien valt hij makkelijk uit te breiden, zowel centraal als decentraal. Sinds kort kan hij ook als OPC UA Server ingezet worden. Daarom doen we er meteen een OPC UA Runtime-licentie bovenop. Alle communicatieopties en de uitbreidbaarheid maken de SIMATIC S7-1200 veelzijdig inzetbaar, voor tal van automatiseringstoepassingen.

Aangestuurd met compact drukknoppenpaneel
In de starterkit vindt u ook de SIMATIC HMI KP8. Een compact bedieningspaneel met acht grote, ergonomische drukknoppen die in vijf kleuren kunnen oplichten. Samen vormen ze samen een unit die op een PROFINET-netwerk wordt aangesloten.

Geconnecteerd met de Ethernet switch
Zowel de controller als het drukknoppenpaneel verbindt u met de Unmanaged Industrial Ethernet Switch SCALANCE XB005. Een eenvoudige, compacte standaardswitch voor de industrie. U zet er kostenefficiënt een industrieel Ethernet netwerk mee op.

Voorzien van een gestabiliseerde SITOP-voeding
Zowel PLC, de KP8 als de switch dienen gevoed te worden op 24V, en zoals gebruikelijk dient dit te gebeuren met een gestabiliseerde voeding. Een taak die perfect is weggelegd voor de SITOP PM1207.

Snel, eenvoudig en foutloos verbonden met de bijgeleverde Ethernetkabels
De controller, het drukknoppenpaneel en de Ethernet switch verbinden, dat doet u met twee ethernetkabels met connectoren.


Automatiseren met een kickstart?
Wilt u uw eenvoudige automatiseringsoplossingen voor een kleine tot middelgrote toepassing kostenefficiënt waarmaken, met meteen alle bouwstenen in één pakket?
Stuur je bestelling (SIMATIC S7-1200-starterkit MIB, voor slechts 600 euro*) naar: internalsalesautomation.be@siemens.com met bestelreferentie BE2:TSK1200-VAR1

* Catalogusprijs, excl. btw, beschikbaar voor en levering in België/Groothertogdom Luxemburg – levertermijn 2 weken. Actie geldig tot en met 31 juni 2021

Ontdek alles over deze starterkit in de flyer.Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.