Renewi investeert in verwerkingslijn voor harde kunststoffen

Op de vestiging in de Gentse haven, rees afgelopen jaar naast een gloednieuwe plastics sorteerlijn ook een nieuw gebouw voor een state-of-the art verwerkingslijn voor harde kunststoffen.

Trefwoorden: #circulaire economie, #Gentse haven, #kunststof, #PE, #PET, #polymeren, #PP, #recycleren, #Renewi

Lees verder

Techniek

( Foto: Renewi )

ENGINEERINGNET.BE - Kunststof heeft de wereld veranderd. Het is als materiaal extreem functioneel, veelzijdig en esthetisch en heeft bijgedragen aan het verbeteren van de levensstandaard en vergroten van hygiëne.

Polymeren zoals PE, PP en PET kom je in vele producten tegen en er bestaat geen sector waarin kunststof niet voorkomt. Maar, meer dan de helft van het plastic of harde kunststof geproduceerd in Europa gaat verloren: het verdwijnt in de verbrandingsoven, zwerft rond als afval of kan niet gerecycleerd worden.

Jaarlijks zal 20.000 ton gemengd kunststofafval bij Renewi in Gent verwerkt worden. Eerst wordt, aan de volledig nieuwe sorteerlijn, het plasticafval voorgesorteerd op verschillende mono-kwaliteiten om de kwalitatieve input voor de verwerkingslijn te waarborgen.

Het verwerken gebeurt in het nieuwe gebouw waar een geavanceerde maal-en waslijn werd geïnstalleerd. Deze installatie produceert een zuiver gerecycleerd PP/PE maalgoed met een uitstekende kwaliteit om hergebruikt te worden in nieuwe, gerecycleerde kunststoftoepassingen.

Met deze investering wil het bedrijf de Europese recyclingpercentages verhogen en de overgang naar een circulaire economie versnellen.