Conferentie-programma van digitale Hannover Messe gekend

De vijfdaagse Hannover Messe gaat van start op 12 april en biedt alle bezoekers een uitgebreid overzicht van actuele trends op het gebied van industrie, energie en logistiek.

Trefwoorden: #energietransitie, #Hannover Messe, #logistiek, #processen

Lees verder

nieuws

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste dag staat in het teken van politieke gesprekken met onder andere Angela Merkel, Stephan Weil en Belit Onay. De Duitse minister van Economie Peter Altmaier en de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek Anja Karliczek zullen daarnaast samen met de voorzitter van het Fraunhofer Gesellschaft, professor Reimund Neugebauer, ook de Hermes Award uitreiken.

Van dinsdag tot en met donderdag ligt de focus op de kernthema's van Hannover Messe: van industriële transformatie, machine learning, genetwerkte toeleveringsketens en lichtgewicht constructie tot cloudoplossingen, milieubescherming, hernieuwbare energie en de siliciumeconomie.

De terugkerende rode draad: digitalisering en kunstmatige intelligentie leiden de wereld naar een platformeconomie. Als gevolg hiervan maken datagedreven technologieën zoals IoT en blockchain nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk die goederen, informatie en financiële transacties wereldwijd met elkaar verbinden.

Sprekers zijn onder meer professor Michael ten Hompel van het Fraunhofer Institute for Materials Handling; Professor Toby Walsh van de Universiteit van New South Wales; Eugene Kaspersky, CEO van Kaspersky; Christoph Bornschein, directeur van het digitale bureau TLGG; Professor Sepp Hochreiter, hoofd van het Institute for Machine Learning; en professor Jürgen Schmidhuber van nnaisense.

Deskundigen zoals professor Claudia Kemfert van het Duitse instituut voor economisch onderzoek en Frank Possel-Dölken van Phoenix Contact zullen de verdere ontwikkelingen in de energiesector bespreken.

Op vrijdag 16 april organiseert Deutsche Messe het WomenPower career congress onder het motto RESET.RETHINK.RESTART. Het programma behandelt sociaal-politieke kwesties zoals AI, gelijke kansen en duurzaamheid, maar ook loopbaanonderwerpen zoals "Succesvol scoren op vergaderingen - ook virtueel", "Succesvol netwerken in STEM" en "Salarisonderhandelingen - strategieën voor vrouwen".


www.hannovermesse.de