Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Trefwoorden: #aandrijving, #Siemens, #Sinamics G115D

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Het aandrijfsysteem omvat een motor, frequentieomvormer en aandrijving in één eenheid en wordt aangeboden in twee versies: wandgemonteerd en motorgemonteerd.

Het Sinamics G115D aandrijfsysteem wordt gekenmerkt door een robuust ontwerp met een hoge IP-beschermingsklasse (tot IP66) en is daarom ook geschikt voor gebruik in extreme omgevingen. Dankzij de compacte afmetingen kan de Sinamics G115D zelfs in besloten ruimtes gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Het aandrijfsysteem kan ook betrouwbaar worden bediend binnen een ruim temperatuurbereik dat varieert van -30 tot 55°C. Dit aandrijfsysteem is geschikt voor toepassingen in intralogistiek en op luchthavens, alsook in de automobiel- en de voedings- en drankenindustrie, en is beschikbaar in een vermogensbereik variërend van 0,37 tot 7,5 kilowatt voor wandmontage en 0,37 tot 4 kilowatt voor motormontage.

Het kan snel en eenvoudig in bedrijf worden gesteld dankzij de totale integratie in het TIA-portaal (Totally Integrated Automation) inclusief de Startdrive-software voor inbedrijfstelling, of de Sinamics G120 Smart Access Module (SAM) webservertool voor installatie en diagnose.

Om voorbereid te zijn op de digitale transformatie en om analyses in de cloud mogelijk te maken, is de Sinamics G115D geïntegreerd in het volledige MindConnect-portfolio en compatibel met Mindsphere-toepassingen zoals Analyze MyDrives.

Dankzij Profisafe is STO (Safe Torque Off) SIL 2 geïntegreerd in Sinamics G115D, wat het proces tot certificering standaardiseert en vereenvoudigt. Voor flexibiliteit op het vlak van installatie, service en onderhoud is de oplossing uitgerust met een plug-in-connector en flexibele aansluitmogelijkheden.

Het systeem is vooral geschikt voor interactie met Simatic-controllers zoals de Simatic S7-1200, S7-1500 of Simatic ET200 voor bewegingscontrole. Siemens biedt Service Protect aan voor de Sinamics G115D. Als onderdeel van dit servicepakket kan een extra verlenging van één of twee jaar worden aangekocht om een eventueel defect te dekken.

Het pakket biedt vereenvoudigde verwerking onder normale garantievoorwaarden gedurende de periode van de verlenging.


Klik hier voor meer informatie