Cleantech-incubator GreenVille volledig in handen van LRM

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft de aandelen van gemeente Houthalen-Helchteren in GreenVille overgenomen, waardoor de continuïteit van deze cleantech incubator verzekerd is.

Trefwoorden: #GreenVille, #incubator, #investeringsmaatschappij, #Limburg, #LRM

Lees verder

Nieuws

( Foto: GreenVille )

ENGINEERINGNET.BE - GreenVille werd opgericht in 2011 door de gemeente Houthalen-Helchteren en de Limburgse In­ves­terings­maat­schappij LRM.

Het is gehuisvest in het voormalig hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen. Het unieke gebouw (een beschermd monument) werd in 2012 gerenoveerd tot een dienstencentrum en incubator voor groene bedrijven.

Momenteel zijn er 33 bedrijven en organisaties actief. De faciliteiten die worden aangeboden zijn all-in werkplekken en kantoren, een centraal onthaal en secretariaat, vergaderruimtes, catering en een bedrijfsrestaurant. Gezien het historische karakter van het gebouw, wordt op het gelijkvloers van GreenVille een collectie over het steenkoolverleden van Limburg tentoongesteld.

Op het atrium staan opstellingen over de toekomst op het vlak van materialen en energie. Om kinderen en jongeren te bereiken, is er de Techniek- en Wetenschapsacademie (TWA), een initiatief van de Limburgse Hogeschool UCLL. Ondertussen hebben meer dan 100.000 kinderen een workshop gevolgd bij TWA en zo kunnen proeven van techniek en wetenschap.

In oktober 2018 werd aanbod uitgebreid met het zogenaamde “Lab2Fab”, met steun van EFRO. Het gebouw van Lab2Fab omvat 2.000 m² aan testruimte of productieruimten voor innovatieve en pionierende bedrijven om de ontwikkeling van (nieuwe) producten en diensten in circulaire economie en cleantech faciliteren.

Tien jaar na oprichting wordt GreenVille nu een 100% dochter van de LRM-groep. De clean-tech incubator is en blijft een belangrijke schakel in het netwerk van incubatoren en campussen dat de investeringsmaatschappij op haar conto heeft.

LRM zal GreenVille verder ontwikkelen en wil de kruisbestuiving met andere incubatoren en campussen in het LRM-netwerk verder opdrijven. De gemeente blijft ook hierna nog nauw betrokken bij de incubator.

Financiële details van de transactie werden niet bekend gemaakt.