Winnaars Vlajo Awards 2021 zijn gekend

De Vlajo Awards zijn een initiatief van de Vlaamse overheid en het bedrijfsleven om de ondernemersmentaliteit in Vlaamse (hoge)scholen en universiteiten aan te wakkeren.

Trefwoorden: #award, #studentenonderneming, #Vlajo

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - Vlajo )

ENGINEERINGNET.BE - De 7e editie van de Vlajo Awards werden dit jaar tijdens een boeiende live-uitzending uitgereikt.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie en Werk, feliciteerde tijdens de live-uitzending alle ondernemende jongeren met de realisatie van hun studentenonderneming in bijzonder moeilijke coronatijden.

Crevits: “Ondernemingszin, creativiteit, initiatief nemen, loopbaancompetenties … het zijn stuk voor stuk elementaire tools in de rugzak van elke jongere die vandaag de arbeidsmarkt op stapt. Door de jongeren van meet af aan hun eigen talenten en mogelijkheden te laten ontdekken en te leren hoe ze daarmee het verschil kunnen maken in de samenleving, creëren we nieuwe generaties ambitieuze en creatieve Vlamingen.”

Peter Coenen, algemeen directeur bij Vlajo: “Steeds meer ‘dromers’ worden ‘durvers’ en ‘doeners’ die de sprong naar het ondernemerschap wagen. We stellen vast dat jongeren in een studentenonderneming stappen alsof ze een nieuwe sport kiezen. Dat is uiterst positief nieuws, want we hebben meer dan ooit durvers nodig.”

Winnaar van de award Start Academy 2021 werd Homate (Hogeschool Gent). De jonge start-up bedacht een oplossing voor een veelvoorkomend probleem binnen de domotica. Het team gaat aan de haal met 1.500 euro cash en een mooie consultancy cheque van Deloitte en Linklaters.
Klik hier voor meer informatie over hun project


Winnaar van de award Small Business Project van het Jaar 2021 werd Spencivino (Universiteit Hasselt). Deze jonge start-up van vijf studentes handelswetenschappen aan de Universiteit Hasselt ontwikkelde een hippe wine-dispenser, die werkt op basis van argongas waarmee een geopende fles wijn meerdere weken kan bewaard worden. Zij mogen ons land in juli vertegenwoordigen op de Europese online finale.
Klik hier voor meer informatie over dit project


Winnaar van de award Mini-onderneming van het Jaar 2021 werd R-Cycle (GO! Atheneum Keerbergen). Deze mini-onderneming haalt oude fietsbanden op bij lokale winkels en geven deze een nieuw, trendy leven als riem zodat hij niet op de afvalberg belandt. Ook zij mogen ons land in juli vertegenwoordigen op de Europese online finale.
Klik hier voor meer informatie over dit project


De award Meest Ondernemende Kleuterklas ging nog naar de 3e kleuterklas BSGO De Regent te Gingelom en de award Meest Ondernemende Klas ging naar het 6e leerjaar VBS De Stapsteen te Veldegem.


Tijdens deze slotshow werden daarnaast ook 4 Signature Awards uitgereikt:

  1. Nationale Loterij Award 2021 werd gewonnen door mini-onderneming Blomning van OLVI Pius X Zele
  2. Euroclear reikte de Diversity & Inclusion Award 2021 uit aan mini-onderneming Meet Farmers van Land- en Tuinbouwinstituut Oedelem
  3. BNY Mellon Client Excellence Award werd gewonnen door mini-onderneming Walk&Wear van Virgo+ Vilvoorde
  4. Deloitte Innovation Award 2021 werd gewonnen door mini-onderneming MagnéClé van Spes Nostra Kuurne