Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Trefwoorden: #cloud, #Colt, #datacenters, #glasvezel, #IQ Network, #Nederland, #NorthC, #provider, #SDN

Lees verder

Techniek

( Foto: Colt )

ENGINEERINGNET.BE - Deze samenwerking biedt tevens ondersteuning voor klanten van NorthC die hun infrastructuur direct hebben verbonden met het netwerk van tien Nederlandse datacenters van NorthC.

Daarmee beschikken ze over snelle en flexibele verbindingen met belangrijke cloudproviders ter ondersteuning van hun hybride en multi-cloudomgevingen. Ze kunnen hun activiteiten hosten in de datacenters van NorthC en profiteren van verbindingen met het Colt IQ Network.

Colt blijft investeren in het vergroten van de wereldwijde reikwijdte van zijn IQ Network. Dit netwerk omspant momenteel ruim 29.000 gebouwen en meer dan 900 datacenters. Dankzij de toevoeging van de bestaande verbindingen van NorthC kunnen zowel lokaal als internationaal actieve bedrijven hun digitale transformatie bespoedigen.

Keri Gilder (foto), CEO van Colt: “Samen met NorthC bieden we nu in alle delen van de wereld toegang tot de cloud op basis van flexibele on-demand connectiviteit met hoge bandbreedte en de toevoeging van veerkrachtige netwerktrajecten."

Nederland is één van de snelst groeiende zakelijke ecosystemen van Europa. De uitbreiding van het IQ Network binnen deze regio maakt deel uit van de overkoepelende groeistrategie van Colt, die vooral gericht is op klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika.

In 2020 voltooide Colt de aanleg van een netwerktraject tussen Rotterdam en Den Haag. Daarmee breidde het de glasvezel- en pakketinfrastructuur van zijn Colt IQ Network uit naar de bestaande knooppunten en verbonden datacenters in deze steden.