Cranium opent vestiging op Hasseltse Corda Campus

Op de campus wil Cranium bedrijven helpen die nood hebben aan privacy-, security- en datamanagement, om zo verdere internationale uitbreiding naar de Euregio Maas-Rijn te realiseren.

Trefwoorden: #Corda Campus, #Cranium, #databescherming, #dataspecialist, #Euregio Maas-Rijn, #Hasselt, #Responsum

Lees verder

Techniek

( Foto: Cranium )

ENGINEERINGNET.BE - Cranium richt zich op diverse doelgroepen, zoals financiële instellingen, life sciences en farmaceutische industrie, de gezondheidszorg, onderzoeks- en technologiebedrijven en telecom.

De databeschermingsspecialist groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een team van ruim 75 juristen en gespecialiseerde IT-profielen. Samen werkten ze aan ruim 1.000 projecten voor 596 internationale klanten vanuit kantoren in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Met de opening van deze zesde vestiging bestendigt het zijn positie als marktleider in de Benelux op vlak van privacy-, security- en datamanagement. De specialist in databescherming vestigt zich op die manier dichtbij bestaande én potentiële klanten. Het kantoor op de Hasseltse Corda Campus opent ook mogelijkheden om verder internationaal uit te breiden naar de Euregio Maas-Rijn.

Op de Corda Campus zijn veel techbedrijven gevestigd die variëren van start-ups en scale-ups tot grote multinationals. “De campus is een plek waar businesscommunities ontstaan die elkaar ondersteunen en ontwikkelen”, zegt Geoffrey Ceunen, Business Development Manager bij Cranium en drijvende kracht achter het Limburgse kantoor.

“Cranium vereenzelvigt zich met het innovatieve karakter van de campus. We hopen de creatieve bedrijfscultuur in Hasselt zelf vorm te geven en verder te integreren in ons bedrijf.”

De Corda Campus werkt voorts samen met enkele afdelingen van Hogeschool PXL en de Uhasselt. Ook de Universiteit van Maastricht is vlakbij. “Cranium is nog steeds op zoek naar beloftevol talent en hoopt op de campus de juiste profielen te werven.”

Ceunen: “Op de campus kunnen we grote bedrijven helpen die nood hebben aan privacy-, security- en datamanagement en kleinere start-ups of scale-ups die vanaf het begin hier meer aandacht aan besteden." Er huizen hier zo'n 250 bedrijven, en dat aantal blijft groeien.

"Ook zetelt onze spin-off Responsum nu in Hasselt, waardoor we door de stijgende vraag naar onze privacy- en cybersecuritysoftware de noden van bedrijven kunnen blijven beantwoorden.”