Blussen met volledig PFOS-vrij schuimvormend middel

PFOS en PFOA, beiden deel uitmakend van de overkoepelende chemische PFAS familie, zijn momenteel als uiterst schadelijke fluorhoudende stoffen, niet weg te denken uit de actualiteit.

Trefwoorden: #blussystemen, #Kenbri, #PFAS, #PFOS

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Kenbri )

ENGINEERINGNET.BE - In functie van hun hoge blussende effectiviteit en werkzaamheid echter, zijn PFOS en PFAS ook decennialang toegepast in blusschuimen.

Maar omwille van de zware milieu-impact, alsook schadelijkheid voor de mens en zijn omgeving, is het met de huidige inzichten, niet meer te verantwoorden, om hoe dan ook nog deze chemicaliën toe te passen.

Daarom is door de massieve inzet van hun ver doorgedreven, uitgebreide en ervaren R&D afdeling, de firma Angus Fire uit de UK er in geslaagd, om met hun Respondol schuim, een volledig fluorvrij, en uiterst doeltreffend blusschuim te ontwikkelen.

De performantie van dit SVM mag blijken uit het behaalde UL keurmerk, het beantwoorden aan de IMO MSC.1/Circ. 1312, alsook de certificatie onder EN1568:2008, Part 3 & 4. Tevens voldoet dit schuim aan de bijzonder strenge GreenScreen norm.

Vandaar ook, dat reeds een heel aantal belangrijke spelers uit de industrie, de overstap hebben gemaakt naar Respondol.

Als lokaal exclusief Angus verdeler, staat Kenbri dan ook klaar, om u te helpen bij de omschakeling van uw fluorhoudend naar dit compleet fluorvrij schuimvormend middel (SVM).


Voor meer informatie:
info@kenbri.be of 03/775 86 00