Technologiesector focust dit jaar op relance na de crisis

2020 was een jaar met grote en ongeziene uitdagingen. Uit het jaarverslag van Sirris blijkt dat veel Belgische bedrijven deze crisisperiode zien als een goede gelegenheid om te innoveren.

Trefwoorden: #digitalisering, #pandemie, #relance, #Sirris

Lees verder

nieuws

( Foto: Sirris - managing director Herman Derache )

ENGINEERINGNET.BE - Sirris heeft in 2020 maar liefst 1.150 innovatie­projecten opgestart en begeleid bij 1.200 Belgische bedrijven. En ondanks de crisis investeerde het zelf voor in totaal 1.114.000 euro in nieuwe hightech infrastructuur ten dienste van haar klanten.

Het voorbije jaar maakte duidelijk dat uitzonderlijke crisistijden ook unieke opportuniteiten met zich meebrengen. Een voorbeeld daarvan is het Innovadersplatform dat samen met negen andere collectieve centra midden 2020 gelanceerd werd. Met deze samenwerking wordt over sectoren heen een brug geslagen tussen de wereld van onderzoek & ontwikkeling en de bedrijfswereld.

Met de relance voor ogen is het nu meer dan ooit tijd om strategisch te investeren in de toekomst. Dat doet Sirris door samen met de bedrijven die het ondersteunt nieuwe producten te ontwikkelen, nieuwe technologieën te ontdekken, efficiëntere en duurzamere productiemethoden te implementeren en nieuwe businessmodellen te verkennen.

Die innovatieprojecten kunnen grofweg in drie domeinen worden onderverdeeld: product of the future ( bijvoorbeeld toepassingen van sensing technology en het ontwikkelen van slimme en geconnecteerde producten), factory of the future en business of the future.


Klik hier om het volledige jaarverslag te downloaden