Rode Duivel Jan Vertonghen investeert in Gentse scale-up Epilog

Epilog, ontwikkelaar van software voor de analyse van hersengolven, heeft 1 miljoen euro opgehaald om zijn technologiepakket ‘Epilog Care’ wereldwijd verder in de markt te zetten.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #epilepsie, #Epilog, #hersengolven, #investering, #Jan Vertonghen

Lees verder

Techniek

( Foto: Epilog )

ENGINEERINGNET.BE - Vijf jaar geleden richtte CEO Gregor Strobbe samen met prof. Dr. Pieter van Mierlo (CTO) en prof. Dr. Vincent Keereman (CMO) Epilog op, als spin-off van de UGent, UA, en met steun van Imec.

De Gentse scale-up heeft als doel om niet alleen epilepsie, maar ook slaapproblemen en andere hersenstoornissen via Elektro-encefalografie (EEG)/MRI-analyse beter detecteerbaar en behandelbaar maken.

Omdat Rode Duivel Jan Vertonghen zijn vader verloor aan epilepsie, wou hij dit onderzoek steunen en besliste hij om zich als mede-investeerder, samen met Dr. Jean-Briac Prévost (oncoloog-radiotherapeut) en PM, te engageren in dit bedrijfje.

Prévost en zijn echtgenote (pneumoloog) zien eveneens een grote toekomst voor Epilog, met name wat betreft de meerwaarde van Artificiële Intelligentie (AI) in geneeskunde. Hoe meer data verzameld en geanalyseerd wordt, hoe slimmer de software zal worden, met als gevolg enorme voordelen naar efficiëntie, tijdswinst en accuraatheid van de analyse van hersenactiviteit.

Zo kan er tijd vrijkomen voor gespecialiseerde verpleegkundigen, die nu vele uren spenderen aan de analyse van data in slaapklinieken. Of voor artsen, die meer tijd zullen kunnen besteden aan de patiënten.


ACHTERGROND
In België levert Epilog de software intussen al aan twee van de vier gespecialiseerde centra (UZ Gent en Saint-Luc in Brussel), in de VS wordt er samengewerkt met distributeur Persyst.