Colt en IBM ontwikkelen samen 5G- en edge computing-oplossingen

Colt Technology Services gaat met IBM gaat samenwerken om organisaties te helpen bij de implementatie van een edge computing-strategie voor een naadloze verplaatsing naar de edge.

Trefwoorden: #5G, #cloud, #Colt Technology Services, #edge computing, #hybride, #IBM

Lees verder

Techniek

( Foto: Colt Technology Services )

ENGINEERINGNET.BE - Organisaties doen een beroep op nieuwe cloudtechnologieën om een oplossing te bieden voor hun zakelijke uitdagingen. Het beheer van geografisch verspreide cloud-infrastructuren is echter niet eenvoudig.

Colt en IBM hebben in een laboratoriumomgeving aangetoond dat het mogelijk is om de inzet van IBM Cloud Satellite binnen het edge-platform van Colt te vereenvoudigen. Dat is een hybride cloudoplossing die is ontwikkeld op basis van Red Hat OpenShift en stelt organisaties in staat om op een veilige en open manier cloud-diensten in te zetten waar ze maar willen.

De virtuele machines die worden gebruikt kunnen worden geïmplementeerd en geconfigureerd met een beheer- en orchestration-tool die geen menselijke tussenkomst vereist. De on-demand netwerkoplossingen van Colt stellen daarnaast in vrijwel realtime cruciale connectiviteit beschikbaar.


Volgens het recente IBM Institute for Business Value-rapport “Why organisations are betting on edge computing: Insights from the edge” zegt 91% van alle ondervraagde 1.500 senior besluitvormers dat hun organisatie binnen vijf jaar tijd een edge computing-strategie ten uitvoer wil leggen.