Jan De Nul bestelt innovatieve monopile-grijper

De geavanceerde elektrische monopile-grijper met bewegingscompensatie werd besteld voor Les Alizés, het nieuwe kraanschip voor drijvende installatie. Imeca levert deze grijper.

Trefwoorden: #bewegingscompensatie, #Imeca, #jackets, #Jan De Nul, #kraanschip, #Les Alizés, #monopile-grijper, #monopiles, #X-Laboratory

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe monopile-grijper met bewegingscompensatie heeft een aantal unieke functies die de operationele controle tijdens het installatieproces verhogen.

Een geïntegreerd surveysysteem zorgt voor een continue monitoring van de monopile, van het inbrengen in de grijper tot en met het heien. Dit zal de controle over de monopile sterk verbeteren en de keuzes in operationele stappen positief beïnvloeden.

Dankzij de ingebouwde besturingsmodus in het door X-Laboratory ontwikkelde geleidingssysteem kan de grijper zelfs in noodsituaties de monopile onder controle houden, in het hypothetische geval dat er geen DP-systeem of boegschroeven aanwezig zouden zijn.

De grijper kan zelfstandig blijven functioneren om de stabiliteit van de monopile en het vaartuig te garanderen, en dit gedurende voldoende lange tijd om alle systemen naar de veilige modus te laten terugkeren.

Jan Van de Velde, hoofd van de afdeling Nieuwbouw: “Imeca is een ervaren systeemintegrator en vormt een sterk team met X-Laboratory, dat bekend staat om innovatieve plug-and-play controleoplossingen voor offshore windtoepassingen. Door deze investering kunnen we de energie-industrie een ‘one-stop-shop’-installatie bieden."

De levering van de grijper is gepland voor de tweede helft van 2022. De bouw van Les Alizés en van het jack-up installatieschip Voltaire maakt ondertussen vordering.

Les Alizés kan zeer grote onderdelen offshore installeren, waaronder jackets van meer dan 4.500 ton en ruim 100 meter hoog, en monopiles van meer dan 3.000 ton en met een buitendiameter van ruim 12 meter. De installatie van zulke grote componenten dient te allen tijde veilig te verlopen.

“Voorheen werden tools en missie-ondersteunende uitrusting ontworpen voor één specifiek project," stelt Van De Velde. "Nu ontwerpen we onze tools en uitrusting om aan de eisen van huidige én toekomstige projecten te voldoen."

"Deze aanpak is veel duurzamer, omdat de tools en uitrusting dan voor meerdere projecten zijn te gebruiken. We verminderen zo ook de veiligheidsrisico's, omdat operatoren vertrouwd raken met de uitrusting.”