Aerosint overgenomen door Amerikaanse Desktop Metal

Het Herstalse Aerosint, dat opgericht is in 2016 en een gepatenteerd proces ontwikkelde om twee of meer poeders in één laag neer te zetten voor 3D-printen, is overgenomen door het Amerikaanse Desktop Metal.

Trefwoorden: #3D, #Aerosint, #Desktop Metal, #metaalprinten, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Aerosint )

ENGINEERINGNET.BE - Aeroisints selectieve poederdepositietechnologie kan in elk poederbed AM-proces, zoals laserpoederbedfusie, bindmiddelstralen, sinteren op hoge snelheid of selectief lasersinteren geïntegreerd worden.

Het is ontworpen om het printen met hoge snelheid van een breed scala aan polymeren, metalen en keramiek te ondersteunen. Die aanpak zorgt voor nieuwe use-cases in 3D-printen: matrijzen met conforme koelkanalen geoptimaliseerd voor warmteafvoer; slijtvaste snijgereedschappen met een harde buitenkant en ductiele binnenkant; geleidende metalen paden in polymeeronderdelen voor flexibele elektronica; RF-componenten met verschillende diëlektrische en geleidende eigenschappen,…

"Deze transactie bevordert onze strategie om gedifferentieerde printtechnologieën te bezitten die een groeiende reeks AM 2.0-toepassingen op grote schaal mogelijk maken", aldus Ric Fulop, oprichter en CEO van Desktop Metal (Burlington, Massachusetts) dat in 2015 van start ging. “Multi-materiaal printen is de volgende grens in AM. Tegenwoordig printen mensen onderdelen, maar in de toekomst zullen mensen proberen volledige producten te printen, die uit meerdere materialen kunnen bestaan.”

"Bij Aerosint geloven we dat de toekomst van AM multi-materiaal zal zijn", zegt Edouard Moens de Hase, medeoprichter en algemeen directeur van Aerosint. “We zijn verheugd om samen te werken met Desktop Metal om de uitvoering van deze visie te versnellen, nu met toegang tot zijn schaal, distributienetwerk en toonaangevende AM 2.0-technologieportfolio.”

Aerosint, voortaan een volledige dochteronderneming van Desktop Metal, wordt verder geleid door de oprichters Edouard Moens de Hase (Managing Director) en Matthias Hick (Innovation Director). Het is de bedoeling dat Aerosint zijn groeitraject onafhankelijk voortzet en selectieve poederdepositieoplossingen en -diensten blijft aanbieden.

Producten en -diensten van Aerosint blijven breed beschikbaar en worden de komende twee jaar geïntegreerd in Desktop Metal-platforms.

Klik hier om een eerder verschenen bericht over Aerosint te lezen