Takeda huldigt nieuwe Belgische ultramoderne biotech-productiefaciliteit in

Takeda Belgium, dochteronderneming van Takeda Pharmaceutical Company, huldigt een nieuwe, ultramoderne productiefaciliteit in op haar site in Lessen voor de productie van behandelingen voor mensen met zeldzame en complexe chronische ziekten.

Trefwoorden: #biotech, #productie, #Takeda

Lees verder

Techniek

( Foto: Takeda )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investering kadert in de wereldwijde inspanningen van Takeda om de meest innovatieve technologieën en de meest duurzame processen toe te passen voor de productie van behandelingen voor zeldzame ziekten zoals alpha-1-antitrypsine deficiëntie (AATD).

De nieuwe faciliteit versterkt ook het strategische belang van Lessen, dat met meer dan 1.200 werknemers de op twee na grootste productiesite in hun netwerk is.

Dr. Thomas Wozniewski, Global Manufacturing Supply Officer voor Takeda, legt uit: "De investering in de nieuwe productielijn bedraagt 118 miljoen euro en creëert meer dan 100 nieuwe banen."

Hun Belgische productieactiviteiten richten zich op de productie van behandelingen voor patiënten met zeldzame en complexe chronische ziekten, met name het zuiveren, afvullen en verpakken van plasma-afgeleide therapieën. De nieuwe productiefaciliteit gaat alpha-1-antitrypsine zuiveren.

In juli kreeg de site van de FDA de goedkeuring voor de productie van het eiwit, wat een nieuwe belangrijke mijlpaal is voor patiënten.

De inhuldiging werd bijgewoond door Elio Di Rupo, minister-president van Wallonië, Thomas Dermine, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen en Makita Shimokawa, ambassadeur van Japan.