Organisatoren tevreden over eerste editie Materials + Eurofinish + Surface

Mikrocentrum, VOM en Vereniging ION kijken terug op een geslaagde eerste editie van deze combinatiebeurs voor professionals rondom materialen en oppervlaktetechnieken, die plaatsvond op 15 en 16 september in de Brabanthallen (Nederland).

Trefwoorden: #Materials+Eurofinish+Surface, #Mikrocentrum, #VOM

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mikrocentrum )

ENGINEERINGNET.BE - Voor deze eerste editie bundelden 3 vakbeurzen de krachten: Mikrocentrum met Materials, VOM met Eurofinish en Vereniging ION met Surface.

Deze combinatie maakte van dit event de centrale ontmoetingsplek met alle aspecten voor een goed en duurzaam eindproduct. Van grondstoffen tot en met gerealiseerd product: bezoekers maakten kennis met een breed aanbod aan (nieuwe) materialen, digitale en analoge analysetechnieken, oppervlaktebehandelingen en verbindingstechnologieën. Op de diverse demopleinen kon men de laatste innovaties bovendien live ervaren.

Het congresprogramma werd geopend met de uitreiking van de ION Borghardt Award uitgereikt. Deze award bekroont innovaties in de oppervlaktebehandeling.

Uit de zes genomineerde bedrijven, AD International in samenwerking met Spuiterij Munsters, Chemetall, HS Protect, Jonkman Coating, Kluthe Benelux, Q-fin koos de jury Jonkman Coatings uit Hengelo tot winnaar. HS Protect en Kluthe Benelux gingen er met de tweede en derde prijs vandoor.

De brede oriëntatie van dit event was goed terug te zien in het congresprogramma. 52 sprekers deelden de laatste inzichten en ontwikkelingen binnen een divers pallet aan thema’s: van afval en recycling, speciale en issue coatings, voorbehandelingen, corrosie, corrosie mechanismen, inspectie en testen, (nieuwe) materialen, automatisering, hightech, kleur, 3D-printen en lijmen tot en met wet- en regelgeving.

Speciale aandacht in het congresprogramma ging naar het lanceringsmoment van VOM, Vereniging ION, Zinkinfo Benelux en OnderhoudNL.

Net zoals bij voorgaande edities organiseerde Enterprise Europe Network in samenwerking met Mikrocentrum en RVO.nl een internationale Meet & Match. Hier konden bezoekers, exposanten en sprekers in korte 1-op-1 gesprekken laagdrempelig relevante contacten vinden en hun netwerk uitbreiden.