Responsum haalt mogelijk 2,5 miljoen euro kapitaal op

Responsum, een spin-off van Cranium, verwacht een kapitaalinjectie van investeerder Volta Ventures in een financieringsronde. De opbrengst van deze ronde kan oplopen tot 2,5 miljoen euro.

Trefwoorden: #Cranium, #invest, #Responsum, #SaaS

Lees verder

Techniek

( Foto: Responsum )

ENGINEERINGNET.BE - De Zaventemse start-up Responsum zorgt met een gelijknamige tool voor de volledige controle over privacy- en securityrisico’s bij bedrijven.

Het modulaire Software-as-a-Service platform (SaaS) stelt organisaties in staat om op elk moment de naleving van privacyregels zoals GDPR en cybersecurity te beheren en aan te tonen.

Zo kunnen gebruikers op eigen initiatief een zelfscan uitvoeren of bewustwordingscampagnes opzetten. Inmiddels maken al ruim zeventig bedrijven gebruik van het platform. Eerder ontving het bedrijf al een subsidie van Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) en een lening van 350.000 euro door PMV.

Volta Ventures investeert nu om te beginnen 1 miljoen euro, maar dat kan uitgebreid worden tot 2,5 miljoen euro in de nabije toekomst. Om de groei van RESPONSUM in het binnenland en internationaal te versnellen, starten half oktober drie sales- en marketingprofielen en een customer support manager.

Daarnaast zal een deel van het kapitaal gebruikt worden om de ontwikkeling van de SaaS-tool te versnellen. Modules zoals GDPR-beheer, awareness en e-learnings zitten al vervat in de tool, maar hier wordt continu op verder gebouwd.

Bavo Van den Heuvel is mede-oprichter van RESPONSUM en levert als Chief Knowledge Officer de expertise om de tool verder te ontwikkelen: “Nog voor eind dit jaar wordt een module ‘Multiple Regulations’ toegevoegd zodat ook bedrijven uit bijvoorbeeld de VS gebruik kunnen maken van Responsum."

Alex Van Cauwenbergh, de huidige CEO van Cranium, wordt vanaf november voltijds CEO van RESPONSUM. Naast hem in de raad van bestuur nemen Bavo Van den Heuvel als mede-oprichter, Koen De Waele, venture partner bij Volta Ventures, en business angel Catalina Daniels plaats.

Op de foto boven: Co-founders Bavo Van den Heuvel (l) en Alex Van Cauwenbergh (r), tevens nieuwe CEO.