EU Life-project ‘ABSolutely Circular’ krijgt nieuwe Europese erkenning

Het project voor de productie van ABS uit chemisch gerecycled PS-afval, opgezet door Ineos Styrolution en Indaver, is opgenomen in de Innovation Radar van de Europese Commissie.

Trefwoorden: #circulair, #Indaver, #Ineos

Lees verder

nieuws

( Foto: EU )

ENGINEERINGNET.BE - ‘ABSolutely Circular’ zal op de website van de Europese Commissie als een van de ‘grote door de EU gesubsidieerde innovaties’ worden gepresenteerd. Projectpartner INEOS Styrolution is door de organisatie aangemerkt als ‘Key Innovator’.

Erik Moerman, Manager International Sales & Business Development bij Indaver, licht toe: ‘We engageren ons om styreenafval om te zetten in waardevolle grondstoffen. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van een circulaire economie voor dit materiaal met uitzonderlijke eigenschappen.’

INEOS Styrolution is leverancier van styreenproducten met een focus op styreenmonomeren, polystyreen, ABS-standaard en styreenspecialiteiten.

Het bedrijf levert styreentoepassingen voor veel dagelijkse producten in uiteenlopende sectoren waaronder automotive, elektronica, huishouden, bouw, gezondheidszorg, verpakkingsindustrie en speelgoed/sport/vrijetijd.

In 2020 bedroeg de omzet 4 miljard euro. INEOS Styrolution heeft ongeveer 3600 mensen in dienst en telt 20 productievestigingen in tien landen.

Indaver is een Europese speler in de afvalsector met installaties en exploitaties in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Aantal medewerkers: 1900.

Het bedrijf beheert en verwerkt industrieel en huishoudelijk afval in gespecialiseerde installaties voor de industriële sector, afvalinzamelaars en overheden. Uit deze behandelde afvalstromen wint Indaver waardevolle grondstoffen en energie.

Op die manier creëert Indaver waarde uit afval en helpt daarbij de materiaalkringloop op een veilige, koolstofarme en energie-efficiënte manier te sluiten. In 2020 realiseerde Indaver een omzet van 600 miljoen euro.