Telenet en Fluvius realiseren 'datanetwerk van de toekomst'

Telenet en Fluvius System Operator hebben een niet-bindende intentieovereenkomst ondertekend voor de evolutie van hun hybride glasvezel-coax ('HFC') netwerkinfrastructuur in Vlaanderen. Een nieuwe stap richting 'datanetwerk van de toekomst'.

Trefwoorden: #data, #Fluvius, #glasvezel, #netwerk, #Telenet

Lees verder

Techniek

( Foto: Fluvius )

ENGINEERINGNET.BE - Dat netwerk van de toekomst zal open zijn, ultraperformant, toegankelijk voor bedrijven en gezinnen in zowel stedelijke als landelijke gebieden, en zal met de laagst mogelijke kosten voor de samenleving worden gebouwd.

De twee bedrijven zullen hiervoor samen een nieuw zelffinancierend infrastructuurbedrijf ('NetCo') oprichten waarin ze zowel hun bestaande HFC- en glasvezelactiva onderbrengen, als de toekomstig te ontwikkelen nieuwe glasvezelinfrastructuur.

Vandaag exploiteert Telenet een eigen HFC-netwerk in ongeveer twee derde van het Vlaamse grondgebied en in delen van Brussel. Fluvius is momenteel eigenaar van een eigen HFC-netwerk in het overige deelvan Vlaanderen.

Via een erfpacht overeenkomst die tot 2046 loopt, kan Telenet telecomdiensten aanbieden aan residentiële en zakelijke klanten op het netwerk van Fluvius en zo heel Vlaanderen en delen van Brussel bedienen.