Winnaars van de Regiostars Awards 2021 bekend gemaakt

De Europese Commissie heeft de winnaars bekendgemaakt voor de beste projecten in de EU in het kader van het cohesiebeleid. Dit jaar heeft een recordaantal van 214 projecten deelgenomen en 14.156 mensen hebben voor de publieksprijs gestemd.

Trefwoorden: #commissie, #Europa, #Regiostars

Lees verder

Nieuws

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET.BE - Commissaris voor Cohesie en Hervormingen, Elisa Ferreira: “Ik wil de 10 winnaars van de Regiostars Awards 2021 van harte feliciteren. Ze zijn rolmodellen voor iedereen die het leven van anderen wil verbeteren met financiële middelen van de EU. Dit heeft ons geleerd dat excellentie en innovatie overal in Europa te vinden zijn.”

De projecten dingen naar prijzen in vijf categorieën en naar de publieksprijs:

  • In de categorie “Slim Europa: het concurrentievermogen van lokale bedrijven in een digitale wereld versterken” gaat de prijs naar Integratie van 3D-metaalprinten uit België. Het project ondersteunt de toepassing van 3D-metaalprinten in kmo's via een zeer innovatieve geïntegreerde benadering van kennis en technologie.
  • In de categorie “Groen Europa: groene en veerkrachtige gemeenschappen in een stedelijke en rurale omgeving” gaat de prijs naar ICCARUS (Gent knapt op) voor een uniek financieel project waarbij de woningen van 100 kwetsbare huiseigenaren in Gent (België) worden gerenoveerd.
  • De prijs in de categorie “Rechtvaardig Europa: inclusie en de strijd tegen discriminatie bevorderen” gaat naar TREE - Training for integrating Refugees in the Euregion. De winnaars komen uit Nederland, Duitsland en België.
  • Conserverie solidaire heeft de prijs in de categorie “Stedelijk Europa: groene, duurzame en circulaire voedselsystemen in functionele stedelijke gebieden bevorderen” in de wacht gesleept. Het project biedt kansarme personen het hele jaar toegang tot gezond en eerlijk voedsel tegen betaalbare prijzen. De winnaar komt uit België.
  • De prijs voor het thema van het jaar “Groene mobiliteit in de regio's versterken - Europees Jaar van de spoorwegen 2021” gaat naar North-West Multimodal Transport Hub uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
  • De publieksprijs ten slotte gaat naar BEGIN, een project dat steden, burgers en belanghebbenden verenigt via de cocreatie van blauwe en groene infrastructuurprojecten in 10 steden in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, België, Noorwegen en Duitsland. Doel van het project is het overstromingsrisico met 30 % te verminderen en de leefbaarheid te verbeteren.

ACHTERGROND

De Regiostars Awards is een wedstrijd die sinds 2008 jaarlijks door de Commissie wordt georganiseerd. De wedstrijd bekroont uitmuntende projecten die door de EU in het kader van het cohesiebeleid worden gefinancierd en blijk geven van een innovatieve en inclusieve benadering van regionale ontwikkeling.

Klik hier voor meer informatie over de Regiostars Awards 2021