Prestigieuze Amerikaanse accelerator verwelkomt eerste Belgische start-up

Segments.ai bouwt een geavanceerd data platform voor computer vision en helpt momenteel bedrijven wereldwijd om hun data beter te beheren en labelen. Het bedrijf neemt als eerste Belgische start aan YCombinator.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #Segments.ai, #YCombinator

Lees verder

Techniek

( Foto: Segments.ai )

ENGINEERINGNET.BE - Na een acceleratietraject bij Start it @KBC, wordt hun groei verder ondersteund binnen YCombinator, waar het begin 2021 als eerste Belgische start-up ooit is toegelaten.

Segments.ai haalde daarna in april een miljoen euro op bij internationale investeerders, inclusief Merus Capital (US), Volta Ventures (BE) en een resem angel investors wereldwijd, dat het nu gaat investeren in de groei van hun remote-first team.

De start-up werd opgericht in 2021 en ontwikkelt een nieuw training data platform voor computer vision. Computer vision is de subtak van artificiele intelligentie die focust op de automatisatie van het menselijke zicht. Dit is nodig voor onder andere de ontwikkeling van zelfrijdende wagens, kassaloze winkels of het automatisch analyseren van plantengroei.

De hoeveelheid noodzakelijke data om zo'n toepassingen mogelijk te maken groeit op die manier snel tot miljoenen afbeeldingen en dit wordt snel een bottleneck in de ontwikkeling. De bedrijf helpt ingenieurs hun data beter te beheren en sneller te labelen waardoor organisaties de ontwikkeling van hun computer vision applicaties kunnen versnellen.