Schneider Electric publiceert duurzaamheidskader voor datacenters

Dit nieuwe duurzaamheidskader voor datacenters bevat vijf aandachtsgebieden met belangrijke criteria voor datacenter-operators in verschillende stadia van hun duurzaamheidsproces. Het kader helpt milieu impact van datacenters te verminderen.

Trefwoorden: #datacenter, #duurzaam, #Schneider Electric

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Datacenters vormen de ruggengraat van de digitale wereld waarin we leven. Ze zijn verantwoordelijk voor zo’n 2% van alle CO2-uitstoot in de wereld, vergelijkbaar met de luchtvaartindustrie.

De industrie heeft een holistische en gestandaardiseerde benadering nodig voor een duurzaam milieubeleid, om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar datacentercapaciteit en duurzaamheidseisen.

Daarnaast zorgt de toenemende druk van investeerders, regelgevende instanties, aandeelhouders, klanten en werknemers voor een groeiende behoefte aan betere duurzaamheidsrapportages. Veel datacenter-operators beschikken echter niet over expertise op het gebied van duurzaamheid en staan voor de lastige taak om te bepalen welke criteria belangrijk zijn en welke strategieën moeten worden geïmplementeerd.

Het duurzaamheidskader van Schneider Electric is ontwikkeld door het Energy Management Research Center. Het is gebaseerd op de kennis en expertise van ESG-experts, duurzaamheidsconsultants, datacenterwetenschappers en innovatie-architecten om de duidelijkheid en betrouwbaarheid van duurzaamheidsrapportages te vergroten.

Het bijhouden van en rapporteren over gestandaardiseerde duurzaamheidscriteria helpt bij het verbeteren van de interne samenwerking en verhoogt de transparantie richting externe stakeholders, waaronder klanten en regelgevende instanties.

Download de “Guide to Sustainability Metrics for Data Centers”