Bekina Boots traceert volledig productieproces professionele laarzen met RFID

De firma Bekina Boots, ontwikkelaar, producent en verdeler van professionele veiligheidslaarzen, was al een tijd op zoek naar een oplossing om de volledige levenscyclus van zijn werklaarzen in kaart brengen te brengen.

Trefwoorden: #Aucxis, #RFID, #tag

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Aucxis )

ENGINEERINGNET.BE - Na interne research kwam Bekina Boots uit bij RFID als geprefereerde technologie en kreeg Aucxis de opdracht om een oplossing uit te werken om een RFID-tag tijdens het productieproces te integreren in iedere werklaars en de laarzen daarna op te volgen tot bij de eindklant.  

Logistieke flow
Bij de start van een productie wordt er voor iedere laars een RFID-label geprogrammeerd en geprint. De tags worden in de laarzen ingewerkt op een manier en locatie opdat de tag performant is zonder te hinderen én niet beschadigd kan worden gedurende de levenscyclus van de flexibele laarzen. Bij het inwerken van de tag, worden bepaalde datapunten gecapteerd en gekoppeld met de databank van Bekina Boots dankzij de Aucxis middleware HERTZ.

Voor de verdere follow-up van de getagde laarzen doorheen het productieproces voorzag Aucxis RFID-readers op de cruciale logistieke punten.

Resultaat
Dankzij de unieke identificatie en tracering met RFID kan Bekina Boots de parameters van de laarzen grondig analyseren van productie tot klant, en zodoende verder inzetten op kwaliteitsverbetering.

“Bekina Boots ziet veel voordelen in toepassingen met RFID zoals efficiënt stockbeheer of toegangscontrole,”  zegt Thomas Vanderbeke, CEO bij Bekina Boots. “Vanuit ons streven naar continue verbetering is het voor ons belangrijk de laars te kunnen retraceren tot bij de geboorte in onze machine.”

In de toekomst wenst Bekina Boots zijn RFID-toepassingen nog uit te breiden met extra services voor de eindklanten, zoals automatische toegangscontrole voor beperkt toegankelijke ruimtes aan de hand van getagde veiligheidslaarzen.

Lees de casestudy voor meer details over dit project.

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid