Elia Group CEO wordt voorzitter van REEF

Chris Peeters, CEO Elia Group neemt fakkel over van Manon van Beek, CEO TenneT, bij de Roundtable for Europe’s Energy Future (REEF), die diverse spelers uit de energiesector verenigt en een klankbord wil zijn voor Europese beleidsmakers.

Trefwoorden: #Chris Peeters, #Elia, #energie, #transitie

Lees verder

HR

( Foto: Elia Group )

ENGINEERINGNET.BE - De Roundtable for Europe's Energy Future  (REEF) zal vanaf januari 2022 voorgezeten worden door Chris Peeters, CEO van Elia Group.

Als klankbord voor Europese beleidsmakers denkt de organisatie mee over de praktische realisatie van de energietransitie. De Rondetafel komt meerdere keren per jaar samen voor open discussies met sleutelspelers van het Europese energiebeleid zoals vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en het Europese parlement.

De REEF is een internationale groep met een unieke samenstelling. Er zijn zowel transmissienetbeheerders aangesloten (Elia Group, Tennet, RTE, Statnett, NGV, APG), als energieproducenten (Statkraft) en diverse (digitale) technologiebedrijven (Hitachi Energy, Siemens Energy, GE Renewables en IBM Europe).