PNOZmulti Configurator nieuwe versie 11 nu zonder licentiekosten

Voor de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 is nu versie 11.0 van de bijbehorende softwaretool PNOZmulti Configurator beschikbaar. De gratis softwaretool biedt actuele veiligheid en fungeert al jarenlang als benchmark voor veiligheidssoftware.

Trefwoorden: #Pilz, #PNOZ, #software, #veiligheid

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Pilz )

ENGINEERINGNET.BE - Versie 11 beschikt over een nieuwe softwarearchitectuur met een betere performance op basis van het 64-bits systeem van Windows en biedt daardoor veiligheid voor de toekomst. En deze nieuwe versie komt zonder licentiekosten voor de zeer complete "Basic"-variant.

Vanaf deze versie kunnen gebruikers bovendien gebruikmaken van de nieuwe, modulair uitbreidbare, compacte basismodule PNOZ m B0.1 voor kleinere tot middelgrote toepassingen. De modulair aanpasbare en dus economische nieuwe basismodule biedt door vrij configureerbare in- en uitgangen maximale flexibiliteit.

Gratis basis voor het automatiseren
De licentiëring heeft vanaf versie 11 een belangrijke verandering ondergaan: de softwaretool PNOZmulti Configurator kan nu worden gebruikt met de "Basic"-functionaliteit zonder licentiekosten. Deze software kan gratis gedownload en in automatiseringsprojecten gebruikt worden. Voor de "Advanced"-software-elementen moeten nog steeds licentiekosten worden betaald. Gebruikers kunnen daardoor al bij het creëren kosten besparen.

Op de grafische gebruikersinterface zijn alle elementen van een veiligheidsschakeling als functiebouwstenen voor ingangselementen (noodstop, hek, enz.), uitgangselementen (relais, halfgeleiders of veiligheidskleppen) en logische elementen beschikbaar.

De softwaretool maakt zo het volledige beheer tot de start van de productie mogelijk: het maken van projecten, het beheer van de documentatie en van de inbedrijfstelling. Zowel de tijd en kosten voor het ontwerpen als de de kosten voor de engineering kunnen daardoor verminderd worden.

Intelligente toolondersteuning
De hardware wordt direct in de PNOZmulti Configurator geselecteerd: deze softwaretool toont een lijst van de beschikbare uitbreidingsmodulen, geeft het aantal beschikbare in- en uitgangen in tabelvorm weer en biedt ondersteuning als het toegestane aantal uitbreidingsmodulen is overschreden of als de modulen verkeerd worden geplaatst. Gebruikers profiteren door snellere ontwerptijden en kostenbesparing, omdat het aantal fouten wordt verminderd.

In de tool kan je zowel nieuwe PNOZmulti 2-projecten maken als bestaande PNOZmulti 2-projecten openen en bewerken. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig en snel overstappen naar de nieuwe versie. Daarnaast vereenvoudigt en versnelt een offline simulatie de inbedrijfstelling. Gebruikers besparen tijd en dus kosten.

Nieuwe basis voor de 11
Versie 11 omvat ook de nieuw geïntroduceerde basismodule PNOZ m B0.1. Deze kan als stand-alone-apparaat worden gebruikt of modulair met telkens één I/O-module worden uitgebreid. Hiervoor zijn verschillende I/O-modulen beschikbaar: naast de bestaande uitbreidingsmodulen ook de nieuwe relaisuitgangsmodule PNOZ m EF 2DOR.

Door de grote verscheidenheid aan modulen bij PNOZ m B0.1 kan je per toepassing alle veiligheidsfuncties vrij configureren. Dit maakt een exacte aanpassing op maat aan de meest uiteenlopende toepassingen mogelijk. Er worden alleen kosten gemaakt voor modules die ook echt worden gebruikt, waardoor de kosten dalen.

Compatibele opvolger
De nieuwe basismodule neemt samen met de nieuwe relaisuitgangsmodule als compatibele opvolger van de compacte besturingen PNOZmulti Mini alle specifieke taken van deze productfamilie op zich. Reeds bestaande PNOZmulti Mini-projecten kunnen - vanaf versie 11.0 - eenvoudig naar de nieuwe basismodule PNOZ m B0.1 worden gemigreerd.

Ook aanwezige linkmodulen en veldbusmodulen kunnen met de nieuwe basismodule worden gebruikt. Zo is er een compact en tegelijkertijd modulair systeem voor de veiligheid van kleine en middelgrote machines beschikbaar, dat gebruikers ondersteunt bij de engineering en daarbij kosten bespaart.

Klik hier om alles over de PNOZmulti Configurator te ontdekken.

Voor meer informatie:
Pilz Belgium
Poortakkerstraat 37/0201 - B-9051 Sint-Denijs-Westrem
Tel: +32 9 321 75 70 - info@pilz.be - www.pilz.be