Tal van primeurs op jubileumeditie InterSolution

Op 19 en 20 januari stond Flanders Expo in het teken van de solarindustrie: omvormers, opslagsystemen, zonnepanelen, montagesystemen en gerelateerde innovaties. 2.500 professionals ontdekten verschillende primeurs bij enkele van de 85 exposanten.

Trefwoorden: #batterij, #Intersolution, #omvormer, #vakbeurs, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Intersolution )

ENGINEERINGNET.BE - Het deed de vele bezoekers en exposanten zichtbaar deugd om elkaar weer en coronaproof te kunnen ontmoeten, innovaties te ontdekken of te presenteren en om vruchtbare partnerships voor het nieuwe jaar te ontwikkelen.

In 2009 werd netwerk- en vakbeurs InterSolution voor het eerst georganiseerd voor iedereen die professioneel met de solarindustrie in contact komt, zoals elektriciens en solarteurs, maar ook aannemers, installateurs, dakwerkers, loodgieters, architecten enzovoort.

De markt is ondertussen sterk geëvolueerd en wereldwijd staat solarenergie hoog op de agenda. Vandaag biedt InterSolution een compleet 360°-aanbod van solargerelateerde toepassingen en is het voor veel exposanten een belangrijke toegangspoort tot de Belgische markt of zelfs de Benelux geworden.

Dit jaar was er op de beurs dan ook veel aandacht voor energieopslagsystemen om het elektriciteitsnet te ontlasten en om minder afhankelijk te worden van het net, en voor omvormers als de spil in het energiemanagement van woningen en andere gebouwen.

Daarnaast waren er heel wat innovaties, onder andere op het vlak van onderhoud, monitoring en montagesystemen - van indak tot opdak, van grondgebonden tot drijvend en van statisch tot zonvolgend. Naast zonnestroom krijgt ook zonnewarmte een alsmaar grotere rol op het vlak van verduurzaming.

En tenslotte was er een uitgebreid programma van 18 boeiende Masterclasses georganiseerd door tal van exposanten. De onderwerpen liepen uiteen, van nieuwe thuisopslagsystemen, tips bij het installeren van montagesystemen en bipv-technologieën, tot en met het capaciteitstarief en het pv-beleid in Vlaanderen.

InterSolution zal volgend jaar plaatsvinden op 25 en 26 januari in Flanders Expo Gent.