1 miljoen euro steun voor twee Brusselse starters

Het Brusselse Innoviris heeft een Innovative Starters Award 2021 toegekend aan start-ups Axiles Bionics en Tapio. Beide bedrijven krijgen ook elk 500.000 euro om hun strategisch innovatieplan de komende 3 jaar verder te realiseren.

Trefwoorden: #Axiles Bionics, #Innoviris, #start-up, #Tapio

Lees verder

nieuws

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE - Met het Innovative Starters Award (ISA) programma ondersteunt Innoviris jaarlijks ambitieuze start-ups & scale-ups die een effectieve strategische doorbraak nastreven.

Laureaten weten creatief ‘out-of-the-box’ denken en diepgaand onderzoek te combineren met een realistische economische benadering. Nieuw voor deze 11 editie zijn de criteria rond sociale en ecologische impact op de Brusselse regio, belangrijke dimensies in het kader van het nieuwe Gewestelijk Innovatieplan 2021-2027.

Barbara Trachte, staatssecretaris Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek: "De Innovative Starters Awards is een speerpuntprogramma van Innoviris waarmee ze start-ups en scale-ups in de schijnwerpers plaatsen en financieel ondersteunen om hun innovatieve ambities verder te ontwikkelen. Het verheugt mij dat dit jaar ecologische en sociale criteria gehanteerd werden. Want Brusselse bedrijven hebben tal van ideeën om positief te handelen ten aanzien van de planeet en haar bewoners."

Dit zijn de winnaars van ISA 2021:

  1. Axiles Bionics
    Met haar ISA-project beoogt Axiles Bionics een innovatieve technische oplossing te ontwikkelen die kan worden toegepast op elk medisch hulpmiddel dat baat zou hebben bij patiëntspecifieke zelflerende capaciteiten, zoals onder meer prothesen, orthesen en rolstoelen. De bionische voet, die is ontwikkeld in het kader van het Talaris-project dat eerder door Innoviris werd medegefinancierd, en het eerste paradepaardje van de onderneming, zal uiteraard als eerste toepassingsgebied dienen.
     
  2. Tapio
    Tapio helpt bedrijven die het klimaatvraagstuk in hun ontwikkelingsstrategie willen integreren. Veel bedrijven willen actie ondernemen, maar weten vaak niet waar te beginnen. Met de hulp van zijn koolstofdeskundigen, data-ingenieurs en ontwikkelaars werd een oplossing ontworpen, die bedrijven in staat stelt hun klimaatstrategie te beheren, van het meten van hun uitstoot tot het implementeren van concrete oplossingen om deze uitstoot te verminderen.

In april zal Innoviris de nieuwe oproep 2022 lanceren en kunnen geïnteresseerde ondernemers opnieuw strijden voor een felbegeerde Innovative Starter Award.