Elia Group investeert in internationale offshore activiteiten

De raad van bestuur van Elia Group heeft de oprichting goedgekeurd van WindGrid, een nieuwe dochtervennootschap, waarmee het wil inspelen op toekomstige investeringen in netinfrastructuur op zee. Markus Laukamp werd aangeduid als CEO.

Trefwoorden: #Elia, #infrastructuur, #netbeheer, #offshore

Lees verder

Techniek

( Foto: Elia Group )

ENGINEERINGNET.BE - Elia Group heeft de voorbije jaren bijgedragen tot de ontwikkeling, de bouw, de integratie en het beheer van het elektriciteitsnet op zee (zowel in de Noordzee als in de Baltische Zee).

Met WindGrid wil de groep haar internationale activiteiten verder uitbreiden door in te spelen op geplande grootschalige investeringen voor de ontwikkeling van offshore elektriciteitsnetten in Europa en daarbuiten. Zo wil de Europese Commissie de huidige offshore windcapaciteit tegen 2030 verviervoudigen tot 60 GW en tegen 2050 voort optrekken naar 300 GW.

Chris Peeters, CEO Elia Group: “WindGrid zal een betrouwbare partner zijn voor overheden die proactief offshore netinfrastructuur willen uitbouwen en voor ontwikkelaars van hernieuwbare energie die op zoek zijn naar oplossingen om hun offshore energieprojecten op een betrouwbare manier aan te sluiten op het elektriciteitsnet aan land.”

De nieuwe vennootschap zal vanaf april geleid worden door de Duitser Markus Laukamp (foto). Als managing director bij het Duitse STEAG New Energies heeft hij een solide trackrecord in het plannen en managen van strategie- en implementatieprojecten.

Bovendien heeft hij door zijn eerdere functies bij Booz Allen Hamilton (nu onderdeel van PwC), Essent en DONG Energy (nu Ørsted) een grondige kennis van de Duitse en Europese energiemarkten.