Droge vacuümtechnologie voor chemische en farmaceutische processen

Vacuüm speelt een essentiële rol bij chemische en farmaceutische processen, zoals transport door middel van vacuüm, inertisering, destillatie of droogprocessen. Vacuüm wordt toegepast om processen mogelijk, of veiliger, sneller en economischer te maken.

Trefwoorden: #Busch, #vacuüm

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Busch Vacuum Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Vacuüm opwekken kan op verschillende manieren. Zo zijn vloeistofringvacuümpompen en stoomejecteurs tientallen jaren de robuuste werkpaarden geweest voor het creëren van vacuüm.

Deze hebben echter één nadeel: ze gebruiken een bedrijfsvloeistof die in contact komt met het procesgas. Busch Vacuum Solutions ontwikkelde hier een oplossing voor in de jaren 90: een droge schroefvacuümpomp, de COBRA.

Het grootste verschil met de in die tijd bekende vacuümpompen was dat schroefvacuümpompen geen bedrijfsvloeistof nodig hebben om het procesgas te comprimeren. Daarom worden ze "droge" schroefvacuümpompen genoemd (afbeelding hieronder). Droge schroefvacuümtechnologie wordt nu vaak toegepast in de chemische en farmaceutische sector.

Droge schroefvacuümpomp voor chemische en farmaceutische processen.

Hoe werkt het? 
In een schroefvacuümpomp draaien twee in elkaar grijpende schroefvormige rotoren in tegengestelde richting (afbeelding hieronder). De procesgassen worden binnengezogen, opgesloten tussen de cilinder- en schroefkamers, gecomprimeerd en naar de gasuitlaat getransporteerd.

Tijdens het compressieproces komen de schroefrotoren niet met elkaar of met de cilinder in contact. De precieze productie en minimale speling tussen de bewegende onderdelen zorgen ervoor dat dit werkingsprincipe mogelijk is. Daarnaast garandeert het een lage einddruk tot 0,01 millibar (absoluut).

Moderne schroefvacuümpompen hebben schroeven met variabele spoed, waardoor een gelijkmatige temperatuurverdeling in de vacuümpomp mogelijk wordt gemaakt.

Lekdicht 
Vacuümpompen en vacuümsystemen in een chemische omgeving moeten zo afgedicht zijn, dat er geen of slechts een minimum aan omgevingslucht kan binnendringen. Zo wordt voorkomen dat een potentieel explosieve atmosfeer ontstaat of dat er toxische of explosieve gassen kunnen ontsnappen. Hier worden vaak polymeer O-ringen voor gebruikt.

De chemische bestendigheid is afhankelijk van de geselecteerde polymeer. Het afdichtingsmateriaal moet daarom ook worden aangepast aan de mogelijke procesgassen.

Busch Vacuum Solutions heeft een dynamisch afdichtingsconcept voor de doorvoer van de draaiassen laten certificeren door TÜV SÜD volgens de Technische instructies betreffende controle van luchtkwaliteit (TA Luft). Deze afdichtingen worden beschouwd als technisch lekdicht. Voor model NC 400 B is zelfs een magnetische aandrijving mogelijk.


Andere kenmerken:

  • Eenvoudig eentraps ontwerp met standaard IEC-motor
  • Smal regelbaar temperatuurbereik dat condensatie, corrosie en polymerisatie voorkomt
  • Indirect koelsysteem, met koelwater of luchtgekoeld
  • Diverse uitvoeringen met speciale corrosiewerende coating binnenin, verschillende afdichtingsconstructies, magnetische aandrijving, vloeistofspoelsystemen etc.
  • ATEX-uitvoeringen cat. 3, 2 en 1 binnenin
  • Beschikbaar met stikstofpaneel voor inertisatie, spoelen, gasballast en spoeling op afdichtingen
  • Laag geluidsniveau dankzij speciaal schroefontwerp; bijvoorbeeld: pomptype NC 400B nominaal 400 m3/h: 66 dB(A)
  • Geschikt voor frequentieregelaar om energie te besparen

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact met ons op! 
Busch nv 
Kruinstraat 7 - B-9160 Lokeren 
Thomas van Ingelgem (Sales manager) 
+32 (0) 497 52 04 81 - sales@busch.be - www.buschvacuum.com