POM Limburg en Sint-Truiden lanceren samenwerking rond slimme maakbedrijven

POM stapt mee in het slimme netwerk dat de stad Sint-Truiden uitbouwde met enkele Truiense bedrijven. Dit voorjaar kunnen maakbedrijven deelnemen aan vier masterclasses rond digitalisering en industrie 4.0.

Trefwoorden: #Limburg, #maakindustrie, #POM

Lees verder

Nieuws

( Foto: smartnetwork-sinttruiden.com )

ENGINEERINGNET.BE - Onder impuls van de stad Sint-Truiden werken enkele grote bedrijven uit de auto-industrie (zoals Punch Powertrain, VCST, Bosch en Tenneco) al enige tijd samen. In een slim netwerk delen ze kennis, technologieën en middelen om hun concurrentiekracht te verhogen.

Schepen van Lokale Economie Jo François: “Met het Smart Production Network wijzen we de weg in moeilijke omstandigheden. Meer nog, als stad konden we een belangrijke rol opnemen en ondersteuning bieden bij de herlocatie van VCST. Wij zijn dan ook fier dat we deze digitale fabriek van de toekomst kunnen verankeren in Sint-Truiden, een essentiële poot van belangrijke toeleveranciers voor de automotive industrie.”

De laatste tijd groeide de interesse van maakbedrijven uit de ruimere regio om deel te nemen. Nu POM Limburg mee op de kar springt, wordt het netwerk dan ook uitgebreid naar de volledige provincie.

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Maakbedrijven moeten een omslag maken om tegemoet te komen aan de hedendaagse eisen van klanten. Die verwachten namelijk snelle levertijden en producten op maat. Bij POM Limburg werken we hier al enige tijd rond, onder meer met het project Quick Response Manufacturing 4.0.”

Maakbedrijven zijn in Limburg sterker aanwezig dan in de rest van Vlaanderen, maar hun belang in tewerkstelling en omzet neemt de laatste jaren af. Daarom organiseren POM en Sint-Truiden vanuit het slimme netwerk vier masterclasses rond digitalisering, automatisering, QRM en industrie 4.0.

De workshops vinden plaats in Zuid-Limburgse bedrijven, zoals VCST, Provan en Tenneco, maar ook op T2-campus. Inschrijven is gratis en kan via https://bit.ly/3gUs6KO.