Samenwerking NTT en Schneider Electric rond IoT-netwerken

NTT meldt dat het samen met Schneider Electric een oplossing voor Private 5G (P5G) zal aanbieden. Het betreft een intern privénetwerk en digitaal platform voor de snelle levering van geavanceerde digitale oplossingen in de maakindustrie.

Trefwoorden: #5G, #IoT, #netwerk, #NTT, #Schneider Electric

Lees verder

Techniek

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Begin 2022 startte een proef met het P5G-platform in de Smart Factory van Schneider in het Amerikaanse Lexington.

Dit is de eerste smart factory van Schneider Electric in de VS die gebruikmaakt van IoT-connectiviteit, edge analytics en voorspellende analyses voor meer energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Het P5G-platform is geschikt voor situaties met diverse uitdagingen op het gebied van de beschikbaarheid van apparatuur, de goede werking van machines en productkwaliteit.

Zo gaan de bedrijven met behulp van industriële camera's en speciale optics zogeheten 'machine vision' inbouwen in bestaande automatiseringssystemen in fabrieken en magazijnen. Daarmee worden fouten en slijtage en schade opgespoord, zodat de oorzaak van problemen vrijwel direct kan worden vastgesteld.

Dankzij de gecombineerde innovatie-inspanningen van de twee bedrijven biedt de oplossing een model voor het beheer van de operationele integriteit dat geschikt is voor vele soorten fabrieksomgevingen wereldwijd. Daarmee vormt het de basis van Industry 4.0 en wordt het gebruik van network edge-platformen mogelijk.

Andere gebruiksscenario's voor P5G zijn:

  • Onbeperkte connectiviteit voor een beter beheer van AGV-systemen in de hele fabriek, voor efficiëntere en nauwkeurige workflows.
  • Machine vision voor het opsporen van afwijkingen in machines, het waarborgen van hun goede werking en beschikbaarheid en het garanderen van een hoge productkwaliteit.
  • Oplossingen op basis van augmented reality waarmee apparatuur op afstand kan worden onderhouden en beheerd.

NTT implementeert zijn private 5G-services en datacenters met technologieën van Schneider Electric, zoals een geprefabriceerd datacenter waarin hun edge-producten worden geïntegreerd en getest met EcoStruxure-oplossingen.

Naar verwachting zal de oplossing in de fabrieken van Schneider Electric in het tweede kwartaal van 2022 100% operationeel zijn.