imec.expand haalt 150 miljoen euro op tijdens kapitaalronde

De early-stage deep tech investeerder, die gebruik maakt van de kennis, expertise, infrastructuur en het netwerk van imec, meldt dat het de eerste kapitaalronde van zijn tweede fonds heeft afgesloten. Daarin zit nu 150 miljoen euro aan toegezegd kapitaal.

Trefwoorden: #deep tech, #imec, #kapitaal, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Imec.xpand investeert in ambitieuze deep tech start-ups, die het potentieel hebben om uit te groeien tot succesvolle bedrijven met een wereldwijde impact.

Het investeringsfonds opereert autonoom van imec: zowel imec-spin-offs als externe bedrijven komen aankloppen voor kapitaal om baanbrekende nieuwe technologieën verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen.

Voor de ontwikkeling van hun technologische roadmap krijgen deze bedrijven toegang tot de unieke infrastructuur, expertise en het netwerk van imec, wat hen een wereldwijd competitief voordeel oplevert.

Hun investeringen zijn bovendien vaak een hefboom voor start-ups om nog bijkomende financiering op te halen bij lokale en internationale investeerders. Het eerste fonds investeerde in 16 bedrijven die tot nu toe bijna 350 miljoen euro aan bijkomende financiering hebben opgehaald.

Het fonds staat in de 5% van meest veelbelovende early-stage fondsen ter wereld. In de portefeuille zit al één unicorn, PsiQuantum, en verschillende minicorns. De recente succesvolle kapitaalrondes van PsiQuantum, Spectricity, Celestial AI, Fabric8labs en Axelera AI tonen het enorme potentieel van deze innovatieve deep techbedrijven.