De Dietrich Process Systems biedt kant-en-klare installaties voor CBD- en THC-extractie

Op het gebied van de plantenchemie zijn CBD en THC uit cannabis en hennep de meest gewaardeerde moleculen. De extractie van deze verbindingen vereist een know-how, identiek aan die van de plantenextractie, waarin onze groep reeds grote ervaring heeft.

Trefwoorden: #CBD, #De Dietrich Process Systems, #extractie, #farmaceutisch

Lees verder

Productnieuws

( Foto: nearxiii - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Meestal wordt begonnen met een oplosmiddelextractie, of het nu superkritisch CO2 is of een organisch oplosmiddel, het aantal stappen is afhankelijk van een specifieke kwaliteit of gebruik ervan: preferentiële extractie van CBD, THC, farmaceutisch gebruik of in voedingssupplementen.

De Dietrich Process Systems ontwikkelt kant-en-klare oplossingen om deze processen uit te voeren en te implementeren, op aanvraag van de klant, op basis van simulaties en tests die intern worden uitgevoerd. Dankzij onze ervaringen op het gebied van plantenextractie steunt het engineeringteam van PGS (Pharma & Green solutions) op standaardoplossingen die bestaan in de markt, maar ook op eigen oplossingen van de groep.

De groep heeft onlangs de Spaanse onderneming Zean overgenomen, waarvan de zuiveringstechnologieën worden gebruikt voor de productie van CBD. Hierdoor kan zij gebruiksklare installaties aanbieden voor alle fasen: extractie, filtratie, concentratie, overwintering, decarboxylatie, distillatie, kristallisatie, zuivering en verdamping.

De reeds geïmplementeerde oplossingen betreffen zowel batch- als continuprocédés: extractie voor farmaceutische doeleinden in Duitsland, THC- / CBD-zuivering in Spanje, enz. Met teams in Spanje, Frankrijk en Duitsland is de groep De Dietrich Process Systems  in heel Europa actief.

Voor meer informatie: www.dedietrich.com