Jan De Nul start bouw eerste Franse offshore windturbine

Een hefschip van Jan De Nul is in Frankrijk van start gegaan met zijn opdracht voor het Saint-Nazaire windmolenparkproject. In totaal zal het schip 80 turbines van 6 MW vervoeren en installeren voor het allereerste Franse offshore windmolenpark.

Trefwoorden: #Frankrijk, #Jan De Nul, #offshore, #windpark

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Dit windmolenpark zal een totale capaciteit hebben van 480 MW, wat overeenkomt met 20% van de elektriciteitsbehoefte van het Franse departement Loire-Atlantique.

Na 5 weken van onderhoud en projectvoorbereidingen in de haven van Oostende is het hefschip vertrokken naar Saint-Nazaire, waar het op 31 maart is aangekomen.

Vanuit deze haven zal het de windturbines van 6 MW naar de installatielocatie op zee brengen, met name de Banc de Guérande in het noordelijke deel van de Golf van Biskaje.

De turbines zullen in sets van vier geladen worden en vervolgens 12 km offshore gebracht worden, waar de 1.500 tons kraan aan boord van het schip ze op de monopijlerfunderingen zal monteren.

Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt de installatie van één turbine ongeveer 24 uur. Elke installatietrip zal bijgevolg ongeveer 5 dagen in beslag nemen.

De installatie van de allerlaatste turbine is voorzien in de herfst van 2022.