Vlaamse Scriptieprijs bekroont opnieuw beste STEM-thesis

De Vlaamse Scriptieprijs gaat op zoek naar de opvolgers van ingenieur-architecten Judith Haanen en Anneleen Bollé (UGent). De twee wonnen vorig jaar de mtech+ prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs.

Trefwoorden: #Scriptieprijs, #STEM, #thesis

Lees verder

Opleiding

( Foto: Vlaamse Scriptieprijs )

ENGINEERINGNET.BE - vergeleken de milieu-impact van renovatie en heropbouw van eengezinswoningen. Hun bekroning leverde hen naast een mooie geldprijs ook persaandacht op via onder meer Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "We mogen onze scriptie zelfs uitleggen op de Pixii Expert Day, waardoor we de sector meer kunnen bereiken”, vertelt het duo.

Ook dit jaar kunnen afstuderende studenten meedoen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Daarbij maken ze opnieuw kans op prijzen tot 2.500 euro en media-aandacht voor hun onderzoek.

STEM-onderzoek
Via de uitreiking van twee deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering en Mathematics).

  • • Het populair-wetenschappelijke maandblad Eos gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. De winnaar hiervan krijgt een prijs ter waarde van 1.000 euro, een Eos-abonnement en redactionele aandacht in het maandblad.
  • • mtech+ beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met een prijs ter waarde van 1.500 euro. mtech+ is het loopbaanfonds voor de sector van de metaal- en technologische industrie en deelt nu voor het tweede jaar hun deelprijs uit. 

Deelnemen
Om mee te doen moeten studenten voor zondag 2 oktober hun scriptie, samen met een vlot geschreven, journalistiek artikel van maximaal 1.000 woorden, uploaden via de website. Bij deelname wordt hun scriptie bovendien in de Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd. In die gratis raadpleegbare thesisbank wil de non-profitorganisatie SciMingo excellente eindwerken toegankelijk maken voor pers en het brede publiek.

Alle informatie en inschrijven (tot 2 oktober) scriptieprijs.be/wedstrijd