Start bouw Gentse VIB bio-incubator

Omdat de Vlaamse biotechsector snel groeit, bouwt VIB (in samenwerking met PMV en met financiële steun van het EFRO) een ultramoderne bio-incubator op Eiland Zwijnaarde, die netto 6.000m² aan labo- en kantoorruimte zal bieden.

Trefwoorden: #biotech, #financiering, #incubator, #PMV, #VIB

Lees verder

Nieuws

( Foto: PMV )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste steen van de VIB bio-incubator werd onlangs gelegd in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits. Het plan is om het gebouw eind 2023 in gebruik te nemen.

Omdat de realisatie van een dergelijk project de mobilisatie van heel wat financiële middelen vereist, heeft de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV (financier van (startende) biotechbedrijven) zich vanaf de start mee achter dit project geschaard dat zich bevindt op Tech Lane Ghent Science Park.

Het park biedt plaats aan spin-offs van de universiteit, aan startende en groeiende bedrijven, en aan onderzoekscentra van grote internationale bedrijven die elkaar moeten bevruchten en zo nieuwe initiatieven moeten doen ontstaan. Met VIB richtte PMV een projectvennootschap op om de bio-incubator te realiseren en te exploiteren.

De nieuwe bio-incubator, opgevat als een verticaal scherm met twee delen, zal een dynamische en (inter)actieve kant hebben langs de E40 en een creatieve kant, die uitkijkt over de campus. De bio-incubator fungeert als akoestisch scherm en beschermt de campus tegen de snelweg.

Samen met een BREEAM-certificering en CO2-neutrale uitbating, vertegenwoordigt het gebouw een grote stap in VIB's engagement voor duurzame vooruitgang.